donderdag 14 december 2023

Ik las: 'Adriaan en de vlinder Prince' geschreven door Rocío Calderon

 


Adriaan en de vlinder Prince

Adriaan en de vlinder Prince van Rocío Calderon is een kinderboek over de vriendschap tussen een rups en een vlinder. Adriaan de rups woont met zijn vader en moeder, broertje zusje in het Appelbos in een grote oude es, waar hij samen met hen aan het water een zorgeloos leventje leidt. 
Maar als hij de vlinder Prince ontmoet, verandert alles. Prince is gewond aan zijn vleugels en hij vertelt Adriaan dat hij in een wervelstorm zijn hele familie is kwijtgeraakt. Adriaan besluit zijn nieuwe vriend te helpen, en samen gaan ze op zoek naar Prince's familie.

Het boek is geschreven in een eenvoudige taal die geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De tekeningen op de cover zijn kleurrijk en sfeervol en ze laten je fantasie werken.

Het verhaal is spannend en avontuurlijk en het bevat een belangrijke boodschap: blijf altijd hoop houden en geloof in jezelf. ‘Adriaan en de vlinder Prince’ laat zien dat vriendschap belangrijk is ook als je van elkaar verschilt. Adriaan en Prince zijn twee totaal verschillende dieren, maar ze worden goede vrienden doordat ze elkaar helpen en steunen.



De auteur:

Rocío Calderon is moeder van twee mooie jongens: Chavez en Joaquin. Verhalen bedenken stroomt al vanaf jonge leeftijd door haar bloed. Vol liefde en passie heeft zij aan dit kinderboek gewerkt. Door middel van verhalen wil Rocío zowel jong als oud moed inspreken. En duidelijk maken, dat je als mens - in welke omstandigheid dan ook - nooit de hoop op moet geven, maar juist door moet zetten!

Adriaan en de vlinder Prince koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Adriaan en de vlinder Prince
Auteur: Rocío Calderon
Genre: fictie, kinder- en jeugdboeken, avonturen
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Sam Northerlake, september 2022
ISBN: 9789464494402
ISBN: 9789464495249 (eBook)
NUR: 280
Omslagontwerp: Dinesh van den Berg


Met dank aan Uitgeverij Sam Northerlake voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Sam Northerlake)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.