donderdag 7 december 2023

Ik las: 'Een lege plek' geschreven door Sophie Wester

 Arts Birgit gaat altijd tot het uiterste om haar cliënten te helpen met hun kinderwens.
Maar deze keer gaat ze te ver...


Een lege plek

Birgit Zilver is een succesvolle arts in haar eigen vruchtbaarheidskliniek en samen met haar businesspartner Johan heeft ze daar alles goed geregeld. Wanneer haar ex-vriend Sander uit het niets aan haar vraagt of ze hem en zijn vrouw Annabel wil helpen met hun kinderwens, is Birgit zo overrompeld dat ze toestemt. 
Maar wanneer ze daarna te maken krijgt met vreselijke bedreigingen is niet alles meer zo eenvoudig in haar leven. Ze kan naar haar gevoel ook niet meer terug in wat ze beloofd heeft aan Sander en ze raakt volledig de controle over haar eigen leven kwijt, zo lijkt het. 
Maak ook kennis met de buurman van Birgit: Mathieu Delacourt.
De bedreigingen aan haar adres worden steeds erger en Birgit maakt een fout die ze waarschijnlijk niet gemaakt zou hebben als ze nu niet zoveel op haar bordje had. 

‘Een lege plek’ start met een spannende proloog en bestaat verder uit vijf delen en een epiloog.
Je leest uit het perspectief van Birgit, van Annabel en van haar stalker. Je volgt Birgit terwijl ze probeert de controle probeert terug te krijgen, maar ze realiseert zich ook dat ze steeds afhankelijker van haar slaappillen wordt. Haar moeder komt te overlijden en dat is een groter domper voor Birgit waardoor ze vaak terugdenkt aan het verleden.
Lees in cursief over de herinneringen van Birgit aan haar moeder en anderen.

“Door de jaren heen heeft ze het leven van ontelbare baby’s mogelijk gemaakt en ze heeft er nooit over nagedacht waar die kinderen terechtkwamen. Ze is er altijd blind van uitgegaan dat ze veilig waren, omdat ze ze gewenst waren. Nu pas realiseert ze zich dat ze al die jaren, zonder het zelf te weten, voor god heeft gespeeld.”

Het is duidelijk dat dit auteursduo zich goed heeft geïnformeerd over het onderwerp waar ze over schrijven.




Over Sophie Wester:

Achter de naam Sophie Wester gaat het schrijversduo Sophie Fraza en Ester Ankoné schuil. Hun missie is om spannende verhalen te schrijven waarin de lezer zich kan verliezen. Want wat is er nou heerlijker dan de wereld om je heen voor even te vergeten?

Als (voormalig) docenten Nederlands delen zij een grote liefde voor de Nederlandse taal. Natuurlijk lezen zij graag en veel, maar ook schrijven is iets wat zij altijd hebben gedaan. In september 2019 zijn zij gestart met een tweejarige opleiding aan de Schrijversacademie om hun schrijfskills verder te ontwikkelen. Daar ontstond het ambitieuze plan om samen een boek te schrijven. Samen karakters uitwerken, elkaars scènes redigeren, de plotlijnen als puzzelstukjes in elkaar passen, het bleek uitdagend en ontzettend leuk om te doen.

Het resultaat is de meeslepende thriller Moordende hitte, die in augustus 2022 verscheen. 
Hun tweede psychologische thriller Een lege plek kwam  in februari 2023 uit.
Ik kijk uit naar Schaduwkant die in 2024 uitgebracht wordt.

Een lege plek koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Een lege plek
Auteur: Sophie Wester 
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: De Crime Compagnie, februari 2023
ISBN: 9789461096838
ISBN: 9789461097088 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan De Crime Compagnie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Crime Compagnie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.