vrijdag 29 december 2023

Ik las: 'Rust zacht' geschreven door Wim Hendrikse

 Een Eyewitness Thriller


Rust Zacht

Deze Eyewitness Thriller van Wim Hendrikse speelt zich ook af in Zeeuws-Vlaanderen. Het verhaal draait om Joop Hamelink, een jonge detective die samenwerkt met zijn vriendin Carina en Theo de Rooy, een oud-rechercheur van de afdeling Zedendelicten.

Richard, de vader van Joop ligt na een zware operatie in een coma. Het is niet bekend of hij hier ooit nog uit kan komen en hoe zijn gezondheid dan zal zijn. De hoogbejaarde vrouw van Richard, Martha, ontdekt op zijn computer een mail over de laatste zaak waar deze ervaren detective aan werkte. Joop besluit de zaak op te pakken als eerbetoon aan zijn vader en om zo de familie van het slachtoffer te helpen.  

Al snel ontdekken Joop en zijn team dat de zaak veel complexer is dan ze aanvankelijk dachten. In de Braakmanbossen doen ze een schokkende ontdekking. Er volgen meer e-mails en bovendien meer slachtoffers. Deze moordenaar lijkt een spoor van bloed achter te laten.

“Was Cor het Hart de moordenaar van Badrani Hassan? En als dat zo was, had hij dan alleen gehandeld? Een kist met daarin een lijk is zwaar, die versleep je niet zomaar. De SomaliĆ«r was geen zware man. Anderzijds was de dode schrijver geen sterke man. Je krijgt geen spierballen van het typen van boeken. Had Het Hart een handlanger? Had de handlanger hem vermoord en het op zelfmoord laten lijken, door hem een overdosis drugs toe te dienen? Kon dat verklaren waarom de auto van de schrijver werd gevonden in het Belgische Assenede, terwijl zijn lijk in de buurt van Westdorp in het water dreef?”

Rust Zacht is een goed geschreven thriller met een sterke plot. Lees wel het eerste hoofdstuk als een proloog. 
Het verhaal is spannend en houdt de lezer tot het einde in spanning. De personages zijn goed uitgewerkt en de setting is realistisch. De dialogen zijn natuurlijk en de beschrijvingen zijn beeldend.

Wim Hendrikse heeft een fijne pen en weet de lezer te boeien met zijn verhaal.  Rust zacht blijft boeien tot het allerlaatste woord; zelfs nadat alle vragen beantwoord zijn.

Ik heb ‘Rust zacht’ graag gelezen en hoop op een vervolg.De auteur:

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Vogelwaarde, Zeeland. 

Sinds 2005 publiceerde Wim Hendrikse 14 boeken (waarvan er 11 werden uitgegeven door Uitgeverij Aspekt) en werkte hij mee aan 5 bundels korte verhalen. Daarnaast heeft hij een aantal artikelen geschreven.
Hij is bij het grote publiek het bekendst om zijn serie boeken over David Bowie. In 2008 publiceerde hij de bestseller David Bowie. Een ster die op aarde viel.

Projecten lopen vaak door elkaar heen en momenteel werkt de veelzijdige schrijver aan een serie “Eyewitness-thrillers” die zich volledig in Zeeuws-Vlaanderen afspelen. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.
In mei 2023 bracht Uitgeverij Aspekt zijn vijfde thriller uit: ‘Rust Zacht – Een Eyewitness Thriller’. 

‘Rust Zacht’ is het vijfde deel in de serie met Joop Hamelink in de hoofdrol. Eerder verschenen bij Aspekt in deze serie:  Familiegeheimen, Bloedband, Duister verleden en Jeugdzonde.
De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Elk deel is een afgerond verhaal.

Eerder las ik van Wim Hendrikse deze Eyewitness Thrillers:

Rust Zacht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rust Zacht
Een Eyewitness Thriller
Auteur: Wim Hendrikse
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 342 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, mei 2023
ISBN: 9789464629736
NUR: 332


Met dank aan Wim Hendrikse voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.