vrijdag 10 april 2015

Ik las: 'Hitte' van Lis Lucassen

Hitte

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Wat ik er van vond:

Een heerlijk boek voor jongeren vanaf 15 jaar! Begin hier niet in te lezen als je deze leeftijd nog niet bereikt hebt.
Er komen een aantal mooi geschreven seksscènes voorbij, deze kun je beter pas lezen na deze leeftijd omdat je dan waarschijnlijk zelf ook wat ervaring op seksgebied zult hebben.
De prachtige cover is sprekend en is bijzonder goed gekozen.

De hoofdpersonages hebben nogal wat meegemaakt in dit boek en je leest hun verhaal afgewisseld in de hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn lekker kort en spannend. Door telkens een hoofdstuk te lezen uit het gezichtspunt van een karakter, leer je dat karakter goed kennen zonder dat alles al verklapt wordt.

Er is een heleboel fantasie gebruikt door de auteur, maar het is hier en daar voorspelbaar te noemen.
Dat neemt niet weg dat het zoals Lisette Jonkman op de cover al aangeeft; 'Een heerlijk zomerboek' is, dat met name in het tweede gedeelte spannender wordt ook al is vanaf het begin steeds een onderhuidse spanning aanwezig; knap gedaan van deze auteur. New Adult wordt beschouwd als een chicklit-achtig subgenre binnen het genre Young Adult. Dit boek is een goed voorbeeld van New Adult.

Voorafgaand aan de epiloog is gekozen voor twee helemaal lege bladzijden. Dat is een goede keuze geweest. Het benadrukt het afsluiten van het ene gedeelte en de start van het volgende gedeelte in het leven.

Als antwoord op de vraag in het dankwoord achterin; ik ben graag mee op reis gegaan met Daan en Lynn en binnenkort wil ik weer mee op reis, maar dan met Stef in het nieuwe boek van deze auteur.
Ik waardeer dit boek met 3,5/5 sterren.

Over de auteur:

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Onder de naam Lucassen maakte ze met Hitte haar New Adult-debuut.
De boektrailer van Hitte zie je hier.
Een interview (14 september 2014) van Natasza Tardio met Olga Hoekstra op Hebban.nl kun je hier lezen.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via
Young Adult Shop


Boekgegevens:
Titel: Hitte
Auteur: Lis Lucassen
Genre: New Adult
Uitgave: paperback, 218 blz.
Uitgever: Storm Publishers, 2015
ISBN: 978 94 92098 06 1
NUR: 301


Ook als E-book verkrijgbaar
ISBN: 978 94 92098 07 8  

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.