dinsdag 21 april 2015

Ik las: 'Open doelwit' van Vince Flynn

Open doelwit
Maak kennis met Mitch Rapp, het eenmansleger dat terrorisme bestrijdt...

CIA-agent Mitch Rapp was Amerika’s eerstelijnsverdediging tegen terrorisme, totdat hij zijn dekmantel verloor. Na jaren undercover gewerkt te hebben, is hij doelwit geworden van praktisch iedere terrorist op aarde. Maar juist nu heeft de wereld hem nodig, meer dan ooit...

De president van de VS staat onder druk. Wanneer een team van Navy SEAL’s er niet in slaagt een gegijzeld Amerikaans gezin te redden uit handen van een Filipijnse terreurgroep, wijst alles op een lek binnen het Witte Huis. Daarbij dreigt in het Midden-Oosten een conflict dat grote gevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.

Dus roept de president de hulp in van Mitch Rapp, CIA-adviseur op het gebied van antiterrorisme, en van CIA-directeur Irene Kennedy. Samen komen zij op het spoor van een gevaarlijke internationale samenzwering met een aantal spelers uit onverwachte hoek. Een race tegen de klok begint...

Ik las deze thriller en dit is mijn mening;

Je wordt meteen in het verhaal getrokken door de prettige manier van schrijven van deze auteur. Korte zinnen en geen moeilijke woorden. Hierdoor leest het boek als een trein.
Het zijn eigenlijk twee verhalen in één boek. De hoofdpersoon Mitch Rapp kan zijn hartje ophalen als oplosser van de problemen die hij voorgeschoteld krijgt.
Navy Seals, CIA en Geheime dienst zijn volop aanwezig in deze spannende actie-thriller.
Bovendien is Mitch pas getrouwd en Anna, zijn vrouw is niet bijzonder blij met zijn werkzaamheden.
De hoofdpersonen worden duidelijk beschreven. Ik zie Bruce Willis inderdaad als een goede keuze voor de persoon Mitch Rapp. Bruce Willis speelt bijna altijd de misdaadbestrijder met een goede inborst.

De onderwerpen in dit boek zijn heel actueel. Antiterrorisme is aan de orde van de dag.
' Dit onderdeel van het vredesproces was gemakkelijk, met beschaafde mensen in een prachtige stad als Parijs, die over mooie idealen spraken terwijl de wereld vol lof over hen was. Als ze naar bed gingen droomden ze er waarschijnlijk van hoe ze de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst zouden nemen. Maar duizenden kilometers verderop werden jonge Palestijnse jongens en meisjes opgeleid om zichzelf op te blazen in de naam van hun god.'

Ik heb het boek graag gelezen en kijk uit naar 'Jacht op de jager' die binnenkort (eind mei 2015) bij Karakter verschijnt.
Dit boek waardeer ik met 3,5/5 sterren.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:

Vincent (Vince) Flynn werd op 6 april 1966 geboren in St. Paul, Minnesota, de Verenigde Staten en woonde daar de rest van zijn leven.
Hij was New York Times-bestsellerauteur en heeft dertien thrillers geschreven. Hij overleed na het verliezen van zijn gevecht tegen prostaatkanker op 19 juni 2013.

Van 'De laatste man', zijn laatste thriller, zijn ook de filmrechten verkocht aan CBS Films, Bruce Willis speelt daarin een van de hoofdrollen.
Flynns thrillers worden gewaardeerd vanwege hun actie en accuratesse en worden door de CIA aangeraden aan hun medewerkers.

Kijk ook even op zijn website

Invloeden: Ernest Hemingway, Robert Ludlum, Tom Clancy, JRR Tolkien, Gore Vidal, en John Irving.

Boekgegevens:
Titel: Open doelwit
Auteur: Vince Flynn
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., maart 2015
ISBN: 978 90 45205 50 2
ISBN: 978 90 45207 50 6 als E-book
Oorspronkelijke titel: Executive Power
Vertaling: Peter van Dijk

2 opmerkingen:

  1. Dit boek is misschien wel mooi spannend en ontspannend om te lezen, maar ik lees vrijwel nooit de Amerikaanse auteurs...

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.