dinsdag 14 april 2015

Ik las: 'Schaduwdochter' van Anita Larkens


Schaduwdochter
Wat als de waarheid erger is dan de leugen?

Van de achterflap:
Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Als haar cliƫnte Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt...
Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft.
Schaduwdochter is een psychologische thriller over liefde, vriendschap, onschuld en verlies.

Mijn mening:

'Psychologische thriller' als genre is hier zeker op zijn plaats. Een verhaal dat me bezig hield vanaf de proloog en dat na het lezen nog een hele tijd doordenderde in mijn gedachten.

De auteur heeft op een boeiende manier het leven van Mare neergezet in deze spannende thriller, die een heleboel vragen opriep, soms ongeloofwaardig leek, maar daarna toch de antwoorden liet zien in de korte hoofdstukken, die wisselen in tijd. Mijn twijfels over geloofwaardigheid waren verdwenen.
Het wisselen in tijd, verhoogt de spanning nog meer. Ik moest er wel even aan wennen, maar het heeft zijn doel bereikt. Het heeft me meegenomen naar een indrukwekkend einde, dat ik zeker niet verwacht had.

De hoofdpersoon Mare, is niet iemand die je in een paar hoofdstukken tot leven kunt roepen en ook nog kunt begrijpen, dat is duidelijk. Maar Anita Larkens heeft het op een overtuigende manier tot stand gebracht. Wat me opviel, was dat haar naam (Mare) pas later in het boek bekend gemaakt werd.

Ik ben behoorlijk onder de indruk van deze psychologische thriller en waardeer het verhaal met 4 vette sterren.

Anita Larkens over zichzelf op haar website. ;
'Schrijven is mijn passie. Als kind schreef ik gedichten, later verhalen (onder andere tijdens cursussen en masterclasses bij Script+ in Amsterdam). Tien jaar lang was ik copywriter bij mijn eigen reclamebureau. In 1999 kwam ik met een idee voor een non-fictieboek (‘De volmaakte vrouw’), dat in 2001 bij Ambo Anthos is verschenen. In de tussenliggende jaren bleef ik schrijven. Een eerste thrillermanuscript wekte interesse bij verschillende uitgevers, maar bleef uiteindelijk in de la liggen.
Ik schreef levensverhalen van overledenen, was schrijfdocente voor volwassenen en pubers, recenseerde thrillers voor Crimezone. Zo nu en dan verscheen er een artikel (o.a. in het toenmalige Tijdschrift Schrijven) of een zakelijke tekst van mijn hand.
Mijn tweede thrillermanuscript leidde wel tot publicatie. Begin 2013 maakte ik kennis met Ilse Karman en Sanneke van Duijn van De Crime Compagnie. Zij waren enthousiast over mijn manuscript. Het toeval wilde dat ik in de kerstvakantie daarvoor een verhaal had geschreven voor een door Vrouwenthrillers en De Crime Compagnie uitgeschreven wedstrijd voor een erotische minithriller. Ik werd eerste. Mijn manuscript lag toen al in Laren.

Zo verscheen in juni 2013 mijn eerste publicatie ‘Onzichtbaar’ bij De Crime Compagnie in de bundel ‘Verleiding’. In januari 2015 debuteerde ik met de psychologische thriller 'Schaduwdochter'.Samen met mijn man Joop en ons zoontje Flyn woon ik in Bedum, een dorp onder de rook van de stad Groningen. Mijn oudste zoon Jesse studeert en woont op kamers in Groningen.''

Nieuws:

Haar tweede thriller 'De betrokkenen' zal in april 2015 uitkomen. (30 april is de boekpresentatie bij Boekhandel de Haan in Bedum) Je kunt hier aangeven of je komt.
'De Betrokkenen' kan nu al bij de boekhandels worden gereserveerd.


Boekgegevens:
Titel: Schaduwdochter
Auteur: Anita Larkens
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 303 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, heruitgave februari 2015
ISBN: 978 94 61091 48 2
NUR: 332

Ook als E-book verkrijgbaar

5 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.