donderdag 16 april 2015

Ik las: 'De kinderhater' van Guido den Aantrekker

De kinderhater

Van de achterflap:
Journalist Tycho Ittervoort begeeft zich als nieuwsjager voor een schandaalblad in het opportunistische showbizz- en societywereldje. Hij leeft voor zijn vak; zijn enige doel is het scoren van spraakmakende scoops. Een privéleven kent hij niet. Minnaressen komen en gaan, en kinderen: hij gruwt ervan. Dan ontmoet hij de bijzondere Faye. Er is echter één probleem: Faye heeft een zoontje van zes. Maar ondanks zijn afkeer van het gezinsbestaan valt hij onherroepelijk voor haar. Niet lang daarna raakt Faye zwanger. Net op het moment dat Tycho zich een voorstelling kan maken van een leven als vader, gaat het mis – hun baby komt dood ter wereld.

Ik heb het boek gelezen en dit is mijn mening;

Een ontroerend verhaal, een onthulling over het ontstijgen van de oppervlakkigheid van een man die niet anders gewend is dan zijn zin te krijgen en te doen wat hij wil doen. Meer heeft hij niet nodig totdat hij Faye ontmoet.
Faye is niet iemand die meteen voor hem valt en dat maakt haar in zijn ogen interessanter. Dat verbaast hem en opent deuren naar hem die tot dan toe gesloten waren.

Tycho is een nuchter persoon die heel charmant kan zijn en vol humor reageert op dingen die hij tegen komt in zijn leven; zelfs na het dood ter wereld komen van hun zoon Olivier kan hij soms koel en onverwacht nuchter reageren op Faye.
Het zijn heerlijk korte hoofdstukken die me meegenomen hebben in leven van deze hoofdpersoon waarin hij veranderde in wie hij nu is. Er wordt op een lichte, soms onbevangen en vaak humoristische manier geschreven over het verdriet van een vader die zijn kind heeft verloren.
Een boek met veel diepgang, ik kon het niet goed wegleggen.

Een ijzersterk debuut van Guido den Aantrekker.
Ik kijk uit naar zijn volgende liefdesroman. Onlangs las ik dat hij in Marrakesh inspiratie opgedaan heeft. Iets om naar uit te kijken.
Deze debuutroman 'De kinderhater' heb ik graag gelezen en ik waardeer het boek met 4/5 sterren.

Over de auteur:

Guido den Aantrekker (1966) schrijft als onthullingsjournalist voor verschillende publieksmedia en treedt geregeld op als deskundige op radio en televisie. Menige geruchtmakende primeur uit het entertainmentcircuit is van zijn hand. Het op een waargebeurd verhaal gebaseerde liefdesrelaas De kinderhater is zijn debuutroman.


Boekgegevens:
Titel: De kinderhater
Auteur Guido den Aantrekker
Uitgave: paperback, 253 bladzijden
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar, oktober 2014
ISBN: 978 90 38898 86 5
NUR: 301

Uitvoering: EPUB met watermerk
ISBN: 9789038898995

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Het is een heel mooi boek, Connie. Je leest het ook lekker vlot door de prettige schrijfstijl van de auteur.

   Verwijderen
 2. Met de titel heb ik moeite. 'De kinderhater'...daardoor heb ik, na het lezen van je recensie een gevoel van oppervlakkigheid overgehouden...maar blijkbaar is dat verkeerd want jij praat ook over diepgang...twijfelgeval voor mij, dit boek...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De titel wordt tijdens het lezen duidelijk, op verschillende manieren. Het begint met oppervlakkigheid en eindigt op een heel wat hoger vlak. De hoofdpersoon groeit als mens.
   Dank je voor je reactie, Ellie :-)

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.