woensdag 29 april 2015

Ik las: uit de serie 'De vervloekte erfenis' deel 1 'Het Tussendoor' van P.A. Milani


De vervloekte erfenis
Deel 1 - Het Tussendoor

Liberty is een normale tiener, tot haar vader verongelukt. Na zijn dood proberen mensen Liberty te vermoorden. Ze wordt ontvoerd door onbekenden, die zichzelf de Protectio noemen. Ze brengen haar naar het Tussendoor. Daar ontdekt ze dat ze de erfgename van de vervloekte graaf van Chandi is. Deze graaf vermoordde in de Middeleeuwen een edelman, maar de edelman vervloekte vervolgens de graaf. De vloek is overgegaan op Liberty.

Eén van de leden van de Protectio is Jared, een aantrekkelijke jongen. Samen met Jared gaat Liberty op zoek naar de manier om de vloek op te heffen. Maar als ze gevoelens voor Jared krijgt, ontdekt ze dat ze niet vrij is in de keuze van haar levenspartner. Wat moet ze doen? Is er een toekomst voor haar met Jared? En zal het haar lukken de vloek op te heffen?

Ik las dit boek en dit is mijn mening;

Een boek dat gelezen moet worden door lezers met fantasie. Je moet niet alles letterlijk nemen maar denk er het jouwe van.

De proloog start in het verleden en heeft op dat moment nog geen toegevoegde waarde. Later zul je het belang inzien. Het is een heel beeldend geschreven proloog;
'Zijn schreeuw was tot ver buiten de muren van het kasteel, dat midden in het donkere bos stond, te horen. Het ijzer en staal, dat langs elkaar werd geschoven, zorgden voor een enorm lawaai.'

P.A. Milani heeft een prettige schrijfstijl waardoor het verhaal nergens saai te noemen is. Het boek valt onder het genre van Fantasy en Young Adult, maar ook oudere lezers zullen hier zeker van genieten. Ik deed dat in ieder geval (inmiddels 58 jaar oud). Het enige minpuntje vind ik dat het verhaal ophoudt, daar waar het stopt. Het is daardoor een vrij kort verhaal.
Ik kijk dan ook uit naar het vervolg om te weten hoe het verder gaat met Liberty en Jared.

Ik heb het boek graag gelezen.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:

Over de auteur:
Ik las een indrukwekkende blog van Parisa gedateerd 8 december 2014. Lees gerust even mee.
Dan zul je  nog benieuwder worden naar De vervloekte erfenis – Deel 1 – Het tussendoor.

P.A. Milani (1988) werd geboren in Iran, Teheran, en verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Op de middelbare school was ze al bevangen door de magie van het geschreven woord. Dit resulteerde in haar examenjaar tot haar eerste roman Het Licht.

Tijdens haar studie Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam hield ze zich bezig met het schrijven van artikelen voor verschillende universitaire magazines. Haar voorliefde voor het schrijven van verhalen bleek echter groter te zijn dan het produceren van wetenschappelijke artikelen.
Tijdens haar bachelor opleiding schreef ze vol enthousiasme De vervloekte erfenis – Deel 1 – Het tussendoor.

In Libris Libertas (in boeken vind je vrijheid) is haar persoonlijke levensmotto en ze hoopt de essentie van deze uitspraak op haar lezers over te brengen in het eerste deel van De vervloekte erfenis.


Bekijk hier de boektrailer.

Boekgegevens:
Titel: De vervloekte erfenis
Het Tussendoor – deel 1
Auteur: P.A. Milani
Genre: fantasy, young adult
Uitgave: paperback, 203 pagina's
Uitgeverij: De Graveinse Abeel, november 2014
ISBN: 978 94 62600 19 5

Ook als groteletterboek verkrijgbaar

ISBN groteletterboek: 978 94 62600 75 1
Aantal bladzijden groteletterboek: 558

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.