vrijdag 3 april 2015

Ik las: 'Vergeten grond' van Anne Nicolai


Vergeten grond
Ver van de bewoonde wereld slaat het noodlot toe...

Waar gaat het verhaal over?

Na haar verhuizing naar het zuiden van het land, vindt Karine al snel werk als docente Engels. Heleen, de nieuwe nanny, zorgt voor haar dochtertje Sofie. Maar het leven in de voor haar vreemde omgeving valt Karine zwaar.
Dan wordt Sofie ziek, en langzamerhand krijgt Karine het vermoeden dat er iets heel erg mis is. Waarom krijgt Sofie het ene na het andere ongeluk, terwijl er voorheen niets aan de hand was?

Mijn leeservaring;

Een bijzonder prettige ervaring, mag ik wel zeggen. In een mum van tijd had ik het boek uit gelezen. Het begint met een enorm spannende proloog!
De keuze voor de titel wordt al voor in het verhaal duidelijk.

Ondanks dat je door wat op de achterflap staat in grote lijnen weet waar het verhaal over zal gaan, ziet de auteur kans om de spanning door het hele boek voelbaar te houden. Heel vroeg in het boek wist ik als lezer eigenlijk wel hoe het zat, maar er bleven nog vragen die niet beantwoord waren.
Er is constant een dreiging aanwezig en ik wist niet helemaal zeker of deze van een of van meer kanten kwam. Ook wordt pas laat duidelijk hoe alles gedaan werd door de dader. Dat houdt mooi de spanning hoog!

Anne Nicolai heeft een prettige schrijfstijl, die er voor gezorgd heeft dat ik dit boek binnen twee dagen gelezen heb. Ik wilde weten hoe het nu precies in elkaar zat en wie er allemaal bij betrokken waren. Wat moet er nog meer gebeuren voordat Karine serieus genomen wordt?
Het gevoel overal helemaal alleen voor te staan en niet begrepen en geloofd te worden, wordt heel goed neergezet.
De manier waarop Heleen het voor doet komen alsof zij meer om Sofie geeft dan Karine;
'Natuurlijk bepalen jullie hoe je Sofie opvoedt. Ik wil gewoon dat het goed gaat met haar. Ze is zo'n lief meisje.' Net alsof Karine dat niet wil!

De karakters zijn heel goed beschreven, ze waren levensecht voor mij. In Myrthe herkende ik zelfs het karakter van iemand. Met deze persoon heb ik gelukkig niets meer te maken!
Ik heb deze thriller graag gelezen en geef hier 4/5 sterren voor als waardering.


Over de auteur:


Anne Nicolai (1972) schrijft al sinds ze een pen kan vasthouden. Eerst voor de schoolkrant, later als journalist en tekstschrijver.
Sinds de jaren negentig schrijft ze korte en langere verhalen waarmee ze bij meerdere wedstrijden in de prijzen viel. Zo won ze de Viva Verhalenwedstrijd en haalde ze met beide inzendingen de top tien bij de Dark Romance wedstrijd van young-adults.nl. Het bovennatuurlijke, waarvoor ze een bijzondere interesse heeft, komt vaak in haar verhalen tevoorschijn.
Annes debuut Sprakeloos kwam uit in 2013 en werd goed ontvangen. Haar tweede thriller Vergeten Grond verscheen in februari 2015. Een derde thriller is in de maak.
(bron: Vrouwenthrillers)

Boekgegevens:
Vergeten grond
Auteur: Anne Nicolai
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 302 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, februari 2015
ISBN: 978 94 61091 01 7

NUR: 332
Ook als E-book verkrijgbaar

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.