zondag 26 juni 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Arsène Lupin versus Herlock SholmesArsène Lupin versus Herlock Sholmes

Laatste nieuws: gentleman-inbreker Arsène Lupin steelt de harten van lezend Nederland én België!

Arsène Lupin versus Herlock Sholmes” (met prachtig voorwoord van Bart Van Loo) kreeg 4 sterren (van de 5) in de Vrij Nederland Detective & Thrillergids 2016!

De auteur:
(foto: The Conan Doyle Encyclopedia)

Maurice Leblanc (Rouen,1864 – Perpignan,1941) werd in 1874 in Normandië geboren als zoon van Henriette d’Andrésy en Théophraste Lupin. Hij genoot opleidingen in rechtsgeleerdheid en geneeskunde. Naast Latijn, Grieks en Engels spreekt hij verschillende moderne talen vloeiend. Leblanc schreef zijn eerste verhaal met in de hoofdrol Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je Sais Tout. Het was onmiddellijk een groot succes, een nieuwe literaire held was geboren – maar liefst 21 boeken volgden. 

Recensent Jeroen Vullings:
“Arsène Lupin moest de Franse tegenhanger zijn van Sherlock Holmes, met dit verschil: hij opereert aan de verkeerde kant van de wet. Tegelijkertijd steelt hij van rijke sujetten die dat binnen zijn Robin-Hoodoptiek verdienen. De titel ‘Arsène Lupin versus Herlock Sholmes’ (1908) stelt deze liefdevolle animositeit tussen de twee iconische personages centraal. De vermaarde Engelsman wordt ingezet (tezamen met zijn helper ‘Wilson’) om de aalgladde, charmante dief Lupin klein te krijgen. Met pijp en al. De steeds minder realistische, maar hoogst amusante verwikkelingen voltrekken zich in een razende vaart. Op het spel staat weinig, voor de lezer, want beide zijn even sympathiek.”

Volg Arsène Lupin boeken op Facebook: Arsène Lupin.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Arsène Lupin versus Herlock Sholmes
Auteur: Maurice Leblanc
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Oevers, mei 2016
ISBN: 978 94 92068 04 0
NUR: 331
Met een voorwoord van Bart van Loo
Oorspronkelijke titel: Arsène Lupin contre Herlock Sholmès
Vertaald door: Katrien Vandenberghe

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.