donderdag 2 juni 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'De zwarte weduwe', geschreven door Esther VermeulenDe zwarte weduwe

'De lucht zag dreigend donkergrijs boven het Haringvliet. Er was die ochtend slecht weer voorspeld. Maar zij dacht dat het wel mee zou vallen, dus had hij toch besloten om de geplande zeiltocht door te laten gaan. Het was echter geen loos alarm geweest. Zijn angstige voorgevoel werd bewaarheid, maar toen waren ze al te ver van de veilige oever verwijderd.'

'De zwarte weduwe' is het tweede boek in deze spannende detectiveserie, waarvan de delen los van elkaar gelezen kunnen worden. Er is inmiddels een halfjaar verstreken sinds de veelbelovende start van 'Bureau MaRiT', maar de opdrachten blijven uit. 
Het blijkt slechts stilte voor de storm, want Marit raakt verwikkeld in een ingewikkelde affaire met Jack, een collega privédetective, omdat zij nauw moeten samenwerken als geloofwaardig echtpaar op het landgoed van een gepensioneerde landeigenaar met een wel heel verleidelijk dienstmeisje. 

Ondertussen krijgt Marit van een rijk echtpaar de vraag om hun verloren zoon op te sporen, een opdracht die meer blijkt te zijn dan een bijzondere speurtocht alleen... 

De auteur: 

Esther Danielle (ED Vermeulen) Vermeulen studeerde economie op de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf. Haar detectiveromans spelen zich vaak af in de omgeving van Rotterdam, haar geboorteplaats.
Esther Vermeulen haar interesse in detectives ontstond al toen ze klein was. Haar vader was politieagent en hoewel hij geen spannende moorden oploste, werd haar belangstelling wel daardoor gewekt. “Ik las alles wat los en vast zat en vooral Sherlock Holms kreeg mijn aandacht.”
Alles begon met www.kindopvoeden.nl over de 'opvoedperikelen' van haar eigen ''Thomas'. Hierdoor aangestoken begon ze korte artikelen te schrijven en volgde de kinderboekenreeks 'Thomas', een drietal spannende kinderverhalen met geretoucheerde foto's over een ondernemend jongetje van acht. Daarna konden de korte verhalen niet uitblijven. Het werden er twee: Een kerstverhaal van Thomas en een korte detective, toen had ik pas echt de smaak te pakken....
Detectivebureau Bureau MaRiT van de eigenzinnige Marit Johansen werd geboren en wel op het Noordereiland in Rotterdam.
In 2011 schreef ze haar thrillerdebuut Bureau MaRiT, het eerste deel van een serie spannende detectiveromans met privédetective Marit Johansen als hoofdpersonage.

Eerder las ik van deze auteur: BM-5:  BM-5: De zaak van de bizarre dood van Peter Siemons

Koop 'De zwarte weduwe' via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De zwarte weduwe
Auteur: Esther Vermeulen
Genre: detectives
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Veltman Uitgevers BV, mei 2016
ISBN: 978 90 48312 94 8
NUR: 331

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.