woensdag 29 juni 2016

Vandaag ontving ik mijn gewonnen exemplaar van 'Nooit meer thuis', geschreven door Annelies D'Hulster. Met dank aan Uitgeverij Polis.‘Nooit meer thuis zuigt de lezer diep in de leefwereld van wie al te dikwijls kille cijfers en vage beelden geworden zijn: de Afrikanen die wanhopig willen overleven en daarvoor het regenwoud, de woestijn en de wildste zeeën trotseren. Het is moedig dat een jonge schrijfster, gedreven door haar mens-zijn, dat doet. Het is vooral noodzakelijk.’
Peter Verlinden - VRT journalistNooit meer thuis
Onderweg van West-Afrika naar Europa

Van de achterflap:
Annelies D’Hulster stapte mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. Ze reisde in haar eentje door Gambia, Senegal en Mauritanië, trok door Mali en Burkina Faso tot aan de woestijn van Agadez in Niger. Samen met de migranten kroop ze door het oog van de naald.

Nooit meer thuis is een even woest als ontroerend boek waarin een jonge westerse vrouw tracht te begrijpen waarom de mensen die ze tegenkomt alles op het spel zetten. Het gaat ver voorbij de statistieken en journalistieke clichés. Nooit meer thuis beschrijft de harde werkelijkheid die de migranten op de zandwegen van het donkere continent beleven.

De auteur:
(foto: Polis)

Annelies D'Hulster (1984) studeerde Moraalwetenschappen en Ontwikkelingssamenwerking. Ze was coördinator van VIA vzw, die internationale interculturele uitwisselingen organiseert. Ze werkte als vrijwilliger in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania en Peru. De afgelopen jaren schreef ze ook voor Mo.be en deredactie.be. Nooit meer thuis is haar debuut.

Koop 'Nooit meer thuis' bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Nooit meer thuis
Auteur: Annelies D'Hulster
Genre: non-fictie
Uitgave: paperback, 392 pagina's 
Uitgever: Uitgeverij Polis, mei 2016
ISBN: 978 94 63100 87 8
ISBN: 978 94 63101 84 4 (e-book)
NUR: 320

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.