zaterdag 4 juni 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Roerig evenwicht', geschreven door Rients HofstraRoerig evenwicht
Pluchen revolutie

Rients Hofstra, (Joure, 1949), heeft in 2013 uit onvrede de pen opgepakt. Onvrede over het Nederlandse politieke systeem, de rol van de kerk en de bezuinigingen op het onderwijs, de zorg en de veiligheid. Over deze en andere items heeft Hofstra in zijn eerste twee boeken Romke D'13 en Revolutie: Wat als...? (2015) al zijn visie gegeven en oplossingen aangedragen. 

In zijn derde boek 'Roerig evenwicht' komen er - naast het uitwerken van eerdere ideeën - nog zijn verwondering en afgrijzen over het functioneren van de farmamaffia bij. De macht van de farmacie, die medicijnen onnodig duur, en patiënten afhankelijk maakt. Terwijl er alternatieven zijn. De farmaciebelangen zijn echter groot. Gezondheid levert immers niets op! Waardoor ontstaan er ineens nieuwe ziektes? Wat doen we voor een beter milieu? Waarom zoveel oorlog en geweld? Wie zijn daar bij gebaat? Is er binnen dit geheel een alles omvattend patroon te ontdekken? 

Verder vraagt Hofstra zich af waarom wereldwijd een kleine elite zoveel geld verdient en een steeds groter aantal mensen onder de armoedegrens zakt? Speelt de Illuminati hier een verscholen rol? En dan is er nog de kwestie rond een schimmig pedofielennetwerk waarbij de naam Joris Demmink voortdurend rondzingt. Aantijgingen alom, maar kennelijk mogen er geen hoge en/of koninklijke koppen rollen. Of spelen ook hier andere belangen? Opnieuw bewijst Rients Hofstra een scherp observator te zijn, die heldere en gewaagde conclusies trekt. Met onderkoelde humor en cynisme.

Voor degene die zijn kop niet in het zand wil steken een boek dat je moet lezen, zodat je andere waarheden onder ogen krijgt! 'Roerig evenwicht' is een vlot geschreven roman met een onverwacht en spannend slotakkoord.
(bron: achterflap)

De auteur:

Kijk op zijn website voor meer informatie over hem en zijn werk.

'Roerig evenwicht' is het derde deel van de Pluchen revolutie trilogie:
Deel 1 – Romke D'13 (groen)
Deel 2 – Revolutie: Wat als…? (rood)
Deel 3 – Roerig evenwicht (paars)

De drie boeken kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden.

Lees ook even mijn recensie van

Koop 'Roerig evenwicht' via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Roerig evenwicht
Auteur: Rients Hofstra
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 220 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, mei 2016
ISBN: 978 94 92480 00 2
ISBN: 978 94 92480 01 9 (e-book)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.