maandag 21 november 2016

'1897', geschreven door Terrence Lauerhohn1897

1897. Een jager waart rond in Venetiƫ.

Aan de oevers van de Laguna Veneta worden de lichamen van tientallen mensen gevonden. Inspecteur Giacomo krijgt opdracht hun gewelddadige dood te onderzoeken en hun wrede moordenaar op te sporen.

Wanneer een prachtige dochter van een adellijke familie hem om hulp vraagt, heeft Giacomo moeite om zijn aandacht bij deze vreselijke situatie te houden. Maar dan leidt zijn speurtocht hem naar de waarheid over een verschrikkelijk wezen... 

Onlangs ontving ik een exemplaar uit handen van de auteur, waarvoor ik hem nogmaals wil bedanken.

Het genieten begint al bij de cover, waardoor je nieuwsgierigheid nog groter wordt!
In dit kleine boekje met slechts 38 pagina's weet Lauerhohn een compleet verhaal neer te zetten.  Zo ontzettend knap gedaan!
De lezer krijgt een goede kijk op het taalgebruik en de omgangsvormen van de tijd waarin het verhaal zicht afspeelt. Ook de beschrijving van de omgeving is helder als glas.

"Gaslampen wierpen sprankelend licht door het vertrek. De signorina's blonde haren vingen de stralen, omhulden haar hoofd met een aura van gouden zuiverheid. Een gezonde blos op haar wangen accentueerde de volheid van haar lippen. In haar ogen schitterde de tint van een onbewolkte hemel tijdens het laatste daglicht."

Zoals je hierboven kunt lezen zijn de hoofdpersonen goed beschreven, met name Inspecteur Giacomo is heel duidelijk neergezet. Giacomo heeft een zaak op zich genomen, waarvan zijn leidinggevenden geen hoop hebben op een goede afloop. Kan hij hen het tegendeel bewijzen? 
De verhaallijn weet je zeker te boeien en het plot is zo verrassend dat er een vervolg op dit boek zou kunnen komen. 

Een leuke bijkomstigheid is dat een ander auteur in het jaar zoals in de titel, een belangrijk boek heeft geschreven. Een verhaal dat bekend is bij iedereen.
Natuurlijk zeg ik niet wie dat is om niets weg te geven. Maar neem van me aan dat 1897 helemaal in dat genre past.

Chapeau voor deze auteur: zoveel moois in zo weinig woorden! Het geeft aan dat een compleet werk niet altijd uitgebreid van tekst hoeft te zijn om een punt te maken bij de lezer.
Terrence Lauerhohn heeft me met 1897 weer weten te verrassen, ik heb deze uitgave uit de Splinters-reeks van Quasis graag gelezen en kijk uit naar 'Nirwana'; een volgend verhaal dat voortvloeide uit zijn fantasie!

De auteur:

Neem een kijkje op zijn website.
Terrence (pseudoniem) is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s-Hertogenbosch. Pas op 51-jarige leeftijd begon hij met schrijven. Zijn eerste (bescheiden) uitgave was de korte Sciencefictionroman 'Noptula', die goede reviews ontving.

Sindsdien heeft hij meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat. Er zijn een zestal kortverhalen van hem in bekende magazines en in minder bekende uitgaven gepubliceerd.
Hij houdt zich het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat zijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan.
Het auteurschap blijkt zijn passie te zijn ontdekte hij. Een passie die blijft groeien. 

Eerder las ik van Terrence Lauerhohn De negen cirkels en Wegversperring.


Boekgegevens:
Titel: 1897
Auteur: Terrence Lauerhohn
Genre: griezel- en spookverhalen
Uitgave: Splinters-uitgave, 38 pagina's
Uitgever: Quasis Uitgevers, 2016
ISBN: 978 94 92099 19 8
NUR: 335

4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.