dinsdag 8 november 2016

Vandaag ontvangen: 'Caravaggio in detail', van Stefano Zuffi

Het vierde deel van de 'In detail'- serie

Caravaggio in detail is de vierde titel in de succesvolle In detail-reeks, na Van Eyck, Bruegel en Bosch. Het Italiaanse genie Caravaggio wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders uit de Barok. De schilderstijl van de Italiaanse meester was baanbrekend, niet alleen door de unieke behandeling van licht en schaduw, maar vooral omwille van een ongezien realisme: geen geïdealiseerde figuren meer, maar volkse en herkenbare personages, zelfs in sacrale taferelen.

Dit boek geeft u de kans om op een verrassende manier kennis te maken met Caravaggio’s turbulente leven en al even dramatische werk. Het boek is opgedeeld in thematische hoofdstukken: Stillevens, Verborgen zelfportretten, Geprikkelde zintuigen en toont de schilderijen als nooit tevoren, in paginagrote en oogverblindende details.


Op een originele en toegankelijke manier biedt de auteur, kunsthistoricus Stefano Zuffi, nieuwe inzichten in het oeuvre van de Pasolini van de schilderkunst. Hij neemt ons mee op een reis van detail tot detail, met prachtig beeldmateriaal uit meesterwerken zoals Medusa, David en Goliath, Judith onthoofdt Holofernes en De waarzegster.
Kijk voor meer informatie op de website van Ludion Publishers.

Titel: Caravaggio in detail
Auteur: Stefano Zuffi
Genre: kunst en cultuur
Uitgave: hardcover, 272 pagina's
Uitgever: Ludion Publishers, oktober 2016
ISBN: 978 94 91819 63 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.