donderdag 3 november 2016

In de brievenbus: 'De galerijflat', geschreven door Francesco Recami

Italiaanse thriller

De galerijflat

Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes.

Met z’n allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis.
Te midden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere auto’s.

'Had je wat, ouwe lul?' zei de jongen die achter op de brommer zat. 'Zeg dat nog eens, ouwe zak.' De jongen die voorop zat sloeg met vlakke hand op het raam van zijn Opel Vectra 1600.
Hij hield zijn mond, maar wat had hij ze graag de waarheid verteld.
Toch zweeg hij, want hij wist dat het met dat soort mensen beter was je niet tot hun niveau te verlagen. Met zijn handen op het stuur keek hij voor zich uit. 

'Recami weet heel goed hoe hij moet vertellen en schrijven. Met een handjevol door het lot verbonden personages schept hij een hele wereld.’ - Andrea Camilleri

De auteur:
(foto: aangeleverd door Serena Libri)
Francesco Recami (Florence, 1956) is begonnen als auteur van berggidsen en jongensboeken. Pas rond zijn vijftigste begint hij met het schrijven van romans, die met veel bewondering worden ontvangen en waarvoor hij o.a. de Premio Scrittore Toscano krijgt. La casa di ringhiera verscheen in 2011 en beleeft in Italiƫ inmiddels zijn 17e druk.

De galerijflat koopt u via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De galerijflat
Auteur: Francesco Recami
Genre: Italiaanse thriller
Uitgave: paperback, 198 pagina's (exclusief index)
Uitgever: Serena Libri, oktober 2016
ISBN: 978 90 76270 92 0
NUR: 331; detective
Oorspronkelijke titel: La casa di ringhiera
Vertaald door: Rianne Aarts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.