donderdag 10 november 2016

Wordt verwacht: 'Broedertwist', geschreven door R.J. Ellory. Een roman met thrillerelementen

'R.J. Ellory behoort onbetwist tot de allergrootsten.’ NRC Handelsblad
Broedertwist

Henry Quinn doorstond zijn tijd in de gevangenis dankzij zijn vriendschap met Evan Riggs, een countryzanger die een moord beging en nu levenslang uitzit. Op de dag van zijn vrijlating belooft Henry dat hij Evans dochter zal opsporen en haar een brief zal overhandigen. Een dochter die Evan zelf nooit heeft ontmoet. Henry gaat op weg naar het kleine stadje in Texas waar Evan opgroeide en waar diens broer Carson inmiddels sheriff is. Er is geen spoor van het meisje en Carson beweert niets te weten van haar woon- of verblijfplaats. Maar Henry geeft niet zomaar op; beloofd is immers beloofd. Wanneer Carson zich steeds vijandiger gaat gedragen, realiseert Evan zich dat er veel broeit onder het oppervlak van het rustige stadje. Wat dreef de broers ooit uit elkaar en wat is er met Evans dochter gebeurd?

De auteur:

R.J. Ellory (1965) is de veelbekroonde auteur van thrillers die wereldwijd vertaald worden. Hij werd drie keer op rij bekroond met vijf sterren in de VN Thrillergids.
Ellory is ook een gedreven muziekliefhebber; hij is zanger en gitarist bij een band genaamd The Whiskey Poets.

‘Een van de origineelste misdaadauteurs van dit moment. Ellory’s stijl is krachtig en precies en zijn dialogen kunnen zo in een filmscript. Steeds opnieuw schrijft hij boeken die verrassen en overdonderen.’ De Standaard

Reserveer Broedertwist bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Broedertwist
Auteur: R.J. Ellory
Genre: vertaalde literaire roman, roman met thrillerelementen
Uitgave: paperback, 432 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, verwacht 15 november 2016
ISBN: 978 90 26138 99 7
ISBN: 978 90 26139 00 0 (e-book)
Originele titel: Mockingbird Songs
Vertaald door: Kris Eikelenboom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.