zaterdag 25 februari 2017

Vandaag ontvangen: 'Draai je niet om', geschreven door Tove Alsterdal

'Het verleden blijkt dichterbij te zijn dan iemand kon vermoeden.'



Boekgegevens:
Titel: Draai je niet om
Auteur: Tove Alsterdal
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, februari 2017
ISBN: 978 90 44632 64 4 
ISBN: 978 90 44632 65 1 (e-book)
Oorspronkelijke titel: Vänd dig inte om
Vertaald door Bart Kraamer   
                                              Draai je niet om

Ooit was Beckomberga het grootste psychiatrisch ziekenhuis van Europa. Nu zijn de sporen van het verleden gewist en worden er exclusieve woningen gebouwd in het oude park. Svante Levander is een van degenen die in de idylle gaat wonen, samen met zijn nieuwe liefde.
Onderweg naar huis vanaf de winkel wordt hij doodgestoken. Eva, zijn ex-vrouw, is hem die avond gevolgd en wordt opgepakt op verdenking van moord.

Slechts één persoon kan getuigenis afleggen over wat er is gebeurd, een buitenlandse vrouw die voor de winkel zat te bedelen, maar zij is spoorloos verdwenen.
Wanneer een paar jongens in de buurt van de plek van de moord de resten van menselijke lichamen vinden, ontstaat een angstgolf.
Het verleden blijkt dichterbij te zijn dan iemand kon vermoeden.

De auteur:
(foto: Annika Marklund)

Tove Alsterdal (1960) is schrijfster en journaliste en schrijft teksten voor toneel, film en opera. Eerder schreef ze Vrouwen op het strand, dat wereldwijd lovend werd ontvangen, gevolgd door de grote hit Het stille graf. Haar voorlaatste boek, Geef me je hand, werd uitgeroepen tot beste Zweedse misdaadroman van 2014. De boeken worden in zestien talen uitgegeven en zijn in meerdere landen genomineerd voor prijzen.
Draai je niet om is Tove Alsterdals vierde thriller. Ze wordt beschouwd als een van de beste Zweedse thrillerschrijfsters.

Draai je niet om koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.