vrijdag 8 september 2017

Ik las: 'Het pakket', geschreven door Sebastian FitzekHet pakket

Boekgegevens
Titel: Het pakket
Auteur: Sebastian Fitzek
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: The House of Books, juni 2017
ISBN: 978 90 44352 24 5
ISBN: 978 90 44352 25 2 (eBook)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Das Paket
Vertaald door: Lucienne Pruijs

Dr. Emma Stein is 34 jaar wanneer ze verkracht wordt in een hotelkamer waar ze tijdens een seminar logeert. Hierna ziet ze in iedere man de dader. Hij wordt in de pers De Kapper genoemd omdat hij als aandenken hoofdharen van zijn slachtoffers meeneemt. Zij werd al enige in leven gelaten.
Emma is doodsbang en wanneer het kamernummer in het hotel niet blijkt te bestaan wordt de verwarring nog groter.

Emma heeft vroeger in haar jeugd thuis al het een en ander meegemaakt. Hierdoor had ze als kind steeds de neiging om te vluchten in haar fantasie. Het is een gevoelig meisje en ze kan zich heel goed inleven in de gevoelens van anderen. 
Mede daarom is ze later psychologie gaan studeren.
Haar man Philipp heeft een goede baan als profiler bij de recherche en samen hebben ze het goed.

Ze durft door haar wantrouwen niet meer naar buiten te gaan en is daardoor een gevangene in haar eigen huis.
Wanneer op een dag thuis de deurbel gaat en de vaste postbezorger een pakketje afgeeft voor een buurman, draait ze helemaal door.
Wie is die buurman, ze kent hem helemaal niet!
Philipp probeert op zijn manier haar te helpen, maar wat gebeurd is gaat ook hem niet in de koude kleren zitten.
'Zijn slapen leken grijs geworden, zijn haar wat dunner en zijn  voorhoofd gegroefd wat zoals ze vermoedde, niet zozeer aan zijn veertig jaar lag als wel aan datgene wat een halfjaar geleden compleet veranderd was: haar leven.'
Deze auteur weet mede door de sprongen in tijd de lezer aan het verhaal te binden; de nieuwsgierigheid groeit en groeit. Wat gebeurde er eerder en wat is er hier aan de hand?

'Haar beste vriendin Sylvia dacht dat ze onvoorstelbare angst had voor de man die haar die nacht in het hotel die afschuwelijke dingen had aangedaan, maar ze vergiste zich.
Zeker, Emma was bang dat die kerel zou terugkomen en verdergaan waar hij was gestopt.  Maar een nog veel grotere angst dan voor hem had ze voor zichzelf.'

Sebastian Fitzek is een meester in het oproepen van een spanning die aan horror grenst. Even laat hij je in de waan dat je weet hoe een en ander in elkaar zit om dat meteen af te straffen door het onverwachte!
Vanaf de eerste bladzijde werd ik gevangen door zijn woorden en genoot van iedere letter van deze vijf sterren thriller waarin paranoia hoogtij viert!

Eerder las ik van Sebastian Fitzek  Passagier 23 (recensie in mei 2015) en
 Het Joshuaprofiel (recensie in mei 2016) en ik was enthousiast over wat ik las!

De auteur:
(foto © H. Henkensiefken)

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen. 

Eerder is ook van Fitzek verschenen; Afgesneden, Passagier 23, De therapie en Het Joshuaprofiel.

Het pakket koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:6 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.