zaterdag 2 september 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Geboren uit een roos', geschreven door Tineke Aarts

Deel drie uit de Bonave Trilogie

Geboren uit een roos

Boekgegevens
Titel: Geboren uit een roos
Deel 3 uit de Bonave Trilogie
Auteur: Tineke Aarts
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 324 pagina's
Uitgever: Lemontree Books, wordt verwacht 7september 2017
ISBN: 978 90 82516 42 5
NUR: 301

In 1992, twaalf jaar nadat Juliette Bonave haar intrek in de verlaten wijnboerderij van haar familie heeft genomen, wordt het domein opnieuw door tegenslagen getroffen. Juliette is vastbesloten het tij te keren en werkt aan een bijzondere wijn die de impasse moet doorbreken: de Bonave Passion.

De wijn krijgt onverwachte eigenschappen toegedicht en bijna magische krachten. Het hele gehucht ademt echter nog het verleden en dat laat dochter Virginie niet onberoerd. Ondanks de zorgen over haar dochters psychische gesteldheid en de invloed van het verleden, is Juliette genoodzaakt naar Parijs te reizen om haar toekomst veilig te stellen.
Dan spelen allerlei oude krachten weer genadeloos op.

Geboren uit een roos is een sfeervolle pageturner vol onvergetelijke personages en oude legendes. Heden en verleden vallen weer naadloos samen; nu met de generatie die leefde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het Vichy-regime. Een tijdperk dat nog altijd gevoelig ligt.
(bron: achterflap)

De auteur:

Tineke Aarts studeerde taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. Zij werkte als communicatieadviseur en was coauteur van het succesvolle Leven met een baas.
In 2002 emigreerde ze naar Frankrijk, spoedig erna verscheen haar debuut Familiebezit. De tweede roman Marguerite volgde in 2016. Ze heeft veertien jaar aan deze trilogie gewerkt en schrijft daarnaast voor diverse Franse media.

Lees meer over Tineke Aarts op de website van de Bonave Trilogie.
De Bonave Trilogie verhaalt over zeven generaties vrouwen uit een wijnbouwfamilie, die vertrouwen op hun eigen kracht tegen de heersende conventies in. Samen brengen deze vrouwen uit de familie Bonave honderdvijftig jaar Franse geschiedenis tot leven.

Geboren uit een roos reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.