zaterdag 2 september 2017

'De Visser', geschreven door John LanganDe Visser

Boekgegevens
Titel: De Visser
Auteur: John Langan
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers BV, juli 2017
ISBN: 978 90 45213 33 0 
ISBN: 978 90 45214 33 7 (Ebook)
NUR: 332
Originele titel: The Fisherman
Vertaling: Roelof Posthuma

Als ze tijdens een verschrikkelijk onweer een nagenoeg ongelooflijk verhaal horen van een lokale restauranteigenaar, verandert dat de rest van hun leven voor altijd. De oude man vertelt hun over de ijzingwekkende geschiedenis van Dutchman’s Creek en een door duistere legendes omgeven man, die alleen bekendstaat als Der Fischer. Rond 1900 zou deze op een dag plotseling zijn verschenen en sinds die dag is het gebied rond het reservoir waar Dutchman’s Creek begint een plek waar zich merkwaardige zaken afspelen.

De schaarse wandelaars en vissers komen soms terug met verhalen over lang verloren gewaande of overleden vrienden en familieleden die ze daar plotseling tegenkwamen. Sommige van deze wandelaars keren nooit meer terug uit de uitgestrekte bossen. Abe en Dan gaan nog dezelfde dag op weg naar de snelstromende rivier met steile oevers. Ze blijven zich voorhouden dat ze er alleen heengaan om te vissen, maar beide mannen hopen dat de onheilspellende verhalen een kern van waarheid bevatten, en dat ze nog een allerlaatste keer hun geliefden in hun armen kunnen houden.

Naarmate ze verder in het bos doordringen, beginnen ze het gevoel te krijgen dat het verhaal van de oude man misschien veel meer op waarheid gebaseerd was dan ze dachten, en dat er een oud kwaad in deze bossen schuilt. De scheidslijn tussen werkelijkheid en de duistere geheimen die zich aan hen openbaren wordt steeds dunner, tot een ontknoping die hen tot een uiterste wanhoopsdaad zal drijven. 

De auteur:
(foto: Amazon)

John Langan (6 juli, 1969) werd voor zijn eerder werk genomineerd voor de Bram Stoker Award en de International Horror Guild Award. Daarnaast is hij lid van het bestuur van de Shirley Jackson Awards. Hij woont in Rifton, New York en is getrouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.