dinsdag 26 september 2017

Vandaag ontvangen: Omkeerboek Pax Havelaar – Max Havelaar


Omkeerboek Pax Havelaar – Max Havelaar
Het vervolg waarop Multatuli trots zou zijn geweest – Jan Terlouw

Boekgegevens:
Titel: Omkeerboek Pax Havelaar – Max Havelaar
Auteurs: Multaboni, Chris van de Ven – Multatuli, Gijsbert van Es
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback, 480 pagina's met zwart-wit illustraties
Uitgever: Uitgeverij Orlando, september 2017
ISBN: 978 94 92086 58 7
ISBN: 978 94 92086 59 4 (eBook)
NUR: 301
Pax Havelaar: het verhaal van 8 jaar HOPE XXL 
 'HOPE XXL wil een solide brug slaan tussen jong en oud. Met de ervaring en kennis van toen en het elan van nu samen bouwen aan een meer humane samenleving wereldwijd! Iedereen zou zich daar achter moeten kunnen scharen. Mijn steun hebben ze!' Wim Kok

In de aanloop naar de eerste verkiezing van Barack Obama begonnen tien jongeren in De Liemers in Nederland te onderzoeken wat er nodig is om het bestaan van ieder mens op de wereld zo fatsoenlijk mogelijk te organiseren. Hun streven is dat alle wereldburgers aan het eind van deze eeuw hun leven of welzijn met een ACHT beoordelen. Ze hebben in de afgelopen acht jaar, in coalitie met ouderen en tegenwicht biedend aan het negatieve sentiment dat er heerst(e), de Universele Verklaring van de Dingen die we moeten Doen, opgesteld. Uit naam van jongeren van over de hele wereld heeft Yama Akbari – spokesman en een van de founders van HOPE XXL – deze zogenaamde Liemers List gepresenteerd bij de Verenigde Naties in New York.

HOPE XXL is nu bezig met de implementatie van het gedachtegoed. Think global, act local.
De Raad van Aanbeveling van HOPE XXL bestaat uit een lange en prominente reeks mensen van alle gezindten en overtuigingen.
Een greep: Hans Wiegel, Pieter Winsemius, Freek de Jonge, Louise Fresco, Ruud Lubbers, Antoine Bodar, Guusje Ter Horst, Geert-Jan Knoops en Petra Stienen.


Lees meer over HOPE XXL en de Liemers List op de website.

Multaboni – Pax Havelaar
Of het theeleuten der Nederlandse handel & wandelmaatschappij


Met een voorwoord van het Multatuli Genootschap en het vfonds.
Met een tussenwoord van Jan Terlouw
Pax Havelaar: het verhaal van 8 jaar HOPE XXL

Een vervolg op Max Havelaar! Je moet maar durven. 156 jaar na het verschijnen ervan, nu een pastiche... Echter dit keer warm aanbevolen door het Multatuli Genootschap, omdat het gedachtegoed van Eduard Douwes Dekker wordt vertaald naar concrete actieplannen waar de samenleving beter van wordt. Op zoek naar het ware, naar de Mensch die Mensch kan zijn. Analoog aan de opzet van Max Havelaar. In twintig dagen geschreven. Gortstro als Droogstoppel. Een riem papier is nu een dertiental koffers en een usb-stick. Koffieveilingen wordt theeleuten.
Lichtvoetig en in wezen zeer ernstig. Hoogmoedig? Zeker, maar dat is ook de HOOG(ST)E MOED.

Multaboni is het pseudoniem van Chris van de Ven (1960), initiatiefnemer en directeur van Stichting HOPE XXL.
Hij was werkzaam als leraar geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde in Duiven, voordat hij directeur werd van Cultureel centrum De Ogtent.

 NA HET OMKEREN LEEST U
Multatuli – Max Havelaar
Ingeleid en bewerkt door Gijsbert van Es. 


Multatuli (alias Eduard Douwes Dekker, 1820-1887) was niet zomaar een schrijver.
Max Havelaar, zijn eerste werk, was meteen een meesterwerk.
Met deze hertaling van NRC-redacteur Gijsbert van Es begon het belangrijkste boek uit de Nederlandse literatuur aan een nieuw leven.
Deze editie is iets korter dan het oorspronkelijke en vooral: in modern Nederlands geschreven, met respect voor Multatuli's onnavolgbare compositie en stijl.

Dit omkeerboek Pax Havelaar – Max Havelaar koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.