vrijdag 27 oktober 2017

Ik las 'Krachtdieren', geschreven door Petra StamKrachtdieren
Wijsheid en inspiratie uit het dierenrijk

Boekgegevens:
Titel: Krachtdieren
Auteur: Petra Stam
Genre: spiritualiteit
Uitgave: paperback, 312 pagina's in full colour met veel foto's 
Uitgever: A3 boeken, juni 2017
ISBN: 978 94 91557 35 4
NUR: 728

Dieren staan dicht bij ons, verrijken ons leven, leren ons waardevolle lessen over trouw zijn aan je eigen natuur. Krachtdieren zijn spirituele gidsen, geestelijke helpers die hun wijsheid met ons delen. Ieder mens heeft in zijn leven een of twee krachtdieren die resoneren met zijn zielenergie. Ook kun je tijdelijk een krachtdier hebben, bijvoorbeeld in een moeilijke periode in je leven. 
Als je jouw krachtdieren kent en je ermee verbindt, begrijp je jezelf beter, herken je jouw positieve eigenschappen en valkuilen, weet je welke energie jou kan begeleiden en helen als je uit balans bent. Als je de krachtdieren van de mensen in je omgeving kent, kun je meer begrip en respect voor elkaar hebben.

Middels diepe spirituele verbindingen, meditatie en dream proving (slapen op een energetische dierremedie) heeft Petra Stam een uitgebreid en veelal vernieuwend beeld kunnen schetsen van 66 krachtdieren. Zij kreeg wijsheid uit het diercollectief, de essentie van de dierenergie alsook thema’s en dromen binnen en geeft die in dit boek door. 
Verder beschrijft ze de dieren en hun gedrag, vertelt ze over de mythen en tradities waarin ze een rol spelen en behandelt ze de kosmische varianten in de vorm van sterren(beelden) en –nevels. Door deze brede en diepgaande aanpak bevat dit boek een beschrijving van de essentie van de krachtdieren vanuit diverse lagen, waardoor je op verschillende niveaus verbinding met hen kunt maken.

Bovenstaande samenvatting maakte me heel benieuwd naar dit boek van Petra Stam en ik werd ook nu niet teleurgesteld. Lees hieronder over mijn mening.

Voor in het boek staat een inhoudsopgave met een afbeelding van het dier dat in het betreffende hoofdstuk het onderwerp is.
In de Inleiding neemt de auteur de lezer mee op reis door het boek; hierin lees je over de relatie tussen dieren en de mens. Je leert dat een krachtdier een spirituele gids is, een geestelijke helper.
‘Niet voor niets ben je gek op of gefascineerd dor een bepaald dier, kruist het je pad via verschillende wegen, verschijnt het in je dromen of heb je er afbeeldingen van.’

De onderdelen van een hoofdstuk worden in de Inleiding uitgebreid besproken, t.w.:
– algemeen 
– mythen en tradities
– het kosmische dier
– het krachtdier
– adviezen en valkuilen 

Hier lees je ook wat er in de auteur omging in de maanden dat ze voor dit boek onderzoek deed naar de krachtdieren, hoe de indeling van de dieren tot stand kwam, de kenmerken van de diergroepen en niet in het minst een aanbeveling hoe je dit boek kunt gebruiken.
Zonder deze Inleiding goed te lezen zul je niet alles uit het boek kunnen halen wat belangrijk voor jou kan zijn.

Door het hele boek zijn veel foto’s in full colour gebruikt als aanvulling op de tekst. 
In het Nawoord wordt benadrukt dat door niet alleen verstandelijk, maar juist op zielsniveau contact te maken met een (collectieve) dierenergie je kunt begrijpen wat een dier jou te zeggen en te leren heeft. Als afsluiting van het Nawoord wordt een korte oefening besproken die iedereen kan doen op het moment dat hij of zij dat wil doen.

Krachtdieren is een prachtig boek om vaker in te kijken, om door te bladeren, om iets in op te zoeken en tenslotte om er iets mee te doen. 

Eerder las ik van Petra ISIS en de 14 sleutels tot heelwording. Petra schreef dat boek samen met Els Lijesen.

De auteur:


Petra Stam (1968) heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot symboliek, spiritualiteit, en de natuur. 
Na de Hbo-opleiding voor maatschappelijk werk heeft ze elf jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en onder andere minderjarige asielzoekers en tienermoeders begeleid. Naast haar werk volgde ze de opleiding Klassieke Homeopathie en sloot die af in 1999.

Sindsdien heeft ze haar eigen praktijk waar ze naast homeopathieconsulten ook cursussen 'eerste hulp met homeopathie' gericht op volwassenen en op kinderen geeft.
De grote overeenkomst in al haar activiteiten is de beeldtaal, de symboliek, de natuurlijke weg en daarmee het streven naar zelfbewustzijn, eigenheid en vrijheid.

Lees meer over Petra op haar website.

Krachtdieren koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.