maandag 30 oktober 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Waardegedreven leiderschap - Dansen met licht en duisternis', door Johan Bouwmeester & Marianne LuyerWaardegedreven leiderschap – Dansen met licht en duisternis

Boekgegevens:
Titel: Waardegedreven leiderschap – Dansen met licht en duisternis
Auteurs: Johan Bouwmeester, Marianne Luyer
Genre: Bedrijfskunde: leidinggeven, coachen
Uitgave: paperback, 234 pagina's, met illustraties
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, oktober 2017
ISBN: 978 94 63383 19 6
NUR: 808

Waarden geven richting aan je levenskracht: de stuwende energie van waaruit mensen worden gedreven een bijdrage te leveren aan wat ze als 'het goede' zien. Waardegedreven leiderschap is niet voorbehouden aan bestuurders en managers, maar is vooral persoonlijk leiderschap. Wie recht wil doen aan datgene waar je voor staat, als persoon of als organisatie, zal in de praktijk beproefd worden. Het vereist kwaliteit van karakter om dan in balans te blijven. De auteurs noemen dit innerlijke integriteit: het vermogen om - ongeacht de situatie - het goede te blijven doen. Niet omdat het moet, maar omdat je dat wilt. In dit boek wordt vanuit de waardentheorie en deugdethiek op inspirerende wijze duidelijk gemaakt hoe waardegedreven leiderschap de sleutel is tot het ontwikkelen van innerlijke integriteit.

Dit boek is voor iedereen die vanuit waarden wil werken aan een betere samenleving en inzicht wil ontwikkelen in hoe je dat praktisch kunt doen.

Auteurs:
Johan Bouwmeester en Marianne Luyer publiceerden in 2012 hun boek 'Waardegedreven leiderschap –  Varen op het moreel kompas'. Vanuit hun maatschap voor waardegedreven leiderschap OnTheGood helpen zij organisaties en individuen waarden in praktijk te brengen en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. 

Johan Bouwmeester:

Johan Bouwmeester gelooft in de kracht van verhalen waarmee de mens zichzelf en de ander beter kan begrijpen. Hij put inspiratie uit de oude verhalen van de mensheid, waarin veel wijsheid ligt besloten, ook al zijn we sinds de Verlichting meer in feiten dan in fictie gaan geloven. Uit zijn opleiding tot bioloog heeft hij een scherp oog voor de ‘samenhang der dingen’ overgehouden, die hij inzet in zijn werk als professional in het publiek domein.

Marianne Luyer:

Marianne Luyer begon haar loopbaan bij de gemeente Hilversum als personeelsadviseur. Wat mensen beweegt heeft haar altijd al gefascineerd, vooral in het publieke domein, als wezenlijk deel van onze leefomgeving. Hoe bewust of onbewust geven mensen hier zelf  vorm aan en wat kan een ieder van ons bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit daarvan?  Dat zijn de leidende vragen in haar leven. Deze motivatie komt ook voort uit het ervaren en accepteren van het onvermogen, de donkere kant in ons leven. 

Lees meer over Johan Bouwmeester en Marianne Luyer op hun website.

Waardegedreven leiderschap – Dansen met licht en duisternis koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.