vrijdag 23 augustus 2019

Ik las: 'Bonuszoon', geschreven door Antoinette KalkmanBonuszoon

Samenvatting:

Lauren wordt verdacht van de moord op de buurjongen. Haar gevoel zegt dat ze niet tot zoiets gruwelijks in staat is, maar ze heeft alle schijn tegen. In haar pogingen om de ware toedracht te achterhalen, dreigt ze de grip op haar leven te verliezen. 
Ze raakt verwijderd van haar geliefde en hun gezin en belandt in een levensbedreigende situatie. Wordt het geloof in haar eigen intuïtie haar uiteindelijk fataal? 

Mijn mening:

Voor in het boek staat een quote van Voltaire waarvan de vertaling als volgt is: "Ik besloot gelukkig te zijn omdat het goed is voor de gezondheid".
Daar kan ik me helemaal in vinden!

De proloog leert de lezer dat Lauren iemand is die op dat moment in haar leven, ondanks de situatie waar ze zich in bevindt toch een lichtpuntje ziet en niet aan opgeven denkt.

Het verhaal gaat over twee gezinnen die toevallig elkaars buren worden. De een is daar enthousiaster over dan de ander. Lauren is veel toegankelijker dan Ellen: zij is zo gesloten is als een oester. Ellen houdt niet van veranderingen in haar leven.

"De wereld om haar heen verandert, maar hier, in haar vertrouwde omgeving, blijft alles hetzelfde. Hier heeft ze de controle en dat moet zo blijven. Hier heeft ze geleerd hoe haat kan omslaan in berusting. Daar heeft ze hard genoeg voor gevochten en niemand mag dat verstoren. Niemand."

De personages zijn levensecht door de duidelijke beschrijving van hun karakters; het is zelfs zo dat ik aan iemand in mijn eigen omgeving moest denken tijdens het lezen van deze psychologische thriller.
De kracht om door te gaan wanneer dat bijna onmogelijk lijkt, wordt heel goed beschreven door de auteur. De uitvoering daarvan gaat net zoals in de realiteit niet van een leien dakje. 

Door het wisselend perspectief van de twee vrouwelijke hoofdpersonen wordt de spanningsboog hoog gehouden en blijft iedere bladzijde een verrassing voor de lezer. Niets is vanzelfsprekend en er wordt bijna niets weggegeven door de auteur, waardoor ik het boek in één dag uitlas. Ik moest en zou weten hoe het verhaal verder ging.

'Bonuszoon' is een krachtig thrillerdebuut dat de lezer reikhalzend uit laat zien naar een volgende thriller van Antoinette Kalkman.


De auteur:

Antoinette Kalkman (1964) kent de valkuilen en uitdagingen van een samengesteld gezin als geen ander. Met haar nieuwe man, haar twee kinderen en twee bonuskinderen woont ze op de Utrechtse Heuvelrug, waar het aangrijpende verhaal zich ook afspeelt. Naast moeder is ze ondernemer en schrijver. 
Ze is medeoprichter van de ThrillerAcademie. Bonuszoon is haar debuutthriller. 
Lees meer over Antoinette op haar auteurspagina bij Godijn Publishing.

Neem ook een kijkje op haar  website waar je kunt lezen over Antoinette, de ThrillerAcademie, Schrijfjuffers, haar blog en haar agenda.

Bonuszoon koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Bonuszoon
Auteur: Antoinette Kalkman
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Godijn Publishing, mei 2019
ISBN:  978 94 92115 85 0


Met dank aan Antoinette Kalkman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.