woensdag 7 augustus 2019

Ik las: 'Comeback' geschreven door Belinda Aebi

Het vervolg op Ademnood


Comeback

Mocht u net zoals ik, Ademnood niet gelezen hebben; hier volgt een kleine samenvatting van wat vooraf ging: 

Wanneer profiler Kaya De Regge na een stevige FBI-opleiding uit Amerika terugkeert, wordt ze al gauw op twee onopgeloste moordzaken gezet om een daderprofiel te schetsen. Beide dossiers zitten muurvast, ook al is er duidelijk een onderling verband: een onbekende getuige op de plaatsen delict en een verblijf in het zee-sanatorium dertig jaar terug.
Wanneer nog een derde slachtoffer in bizarre omstandigheden komt te overlijden, stapelen de vragen zich steeds verder op en groeit ook het wantrouwen. Kan Kaya het motief achter de moorden ophelderen en zo de dader aanduiden?

Lees hier meer over Ademnood.

Over Comeback:

Profiler Kaya De Regge is samen met de Gentse recherche op zoek naar de dader van een dubbele moord. 
Wat speelde er zich af in het sanatorium waar hij en zijn slachtoffers als kind verbleven? En hoe zit het met de dood van Jack, de Colombiaanse barista waar Kaya gevoelens voor had? Leidde Jack een dubbelleven en was zijn koffiebar een dekmantel voor drugshandel? 
Wanneer er nieuwe feiten aan het licht komen, kan Kaya niet anders dan op onderzoek uitgaan...

Lees hier een fragment uit het boek.

Mijn mening:

Kaya krijgt in Comeback steeds meer informatie over zich heen, maar het wordt er voor haar niet meteen duidelijker op. 
De hoofdpersonen Kaya en Brent zijn duidelijk beschreven waardoor je een goede kijk op hen krijgt, maar de andere personages hadden iets meer diepgang mogen hebben. Ik begrijp dat er ook keuzes gemaakt moeten worden door de auteur.

De lezer gaat door middel van sprongen in de tijd mee in het verhaal en langzaam maar zeker wordt duidelijk wat en waarom gebeurd is. Soms weet je dan nog niet precies wie iets veroorzaakt heeft, maar wat zeker is dat naarmate het verhaal vordert je steeds meer gaat gruwelen van hetgeen je te lezen krijgt.

"Het kartel is als een octopus. Overal tentakels en als je ze te dicht nadert, trekken ze razendsnel terug en ontglippen ze jou. De slimme jongens worden nooit gepakt. Ze zijn het brein van de octopus.
Ik vraag me af wanneer en hoe ze zullen terugslaan om ons mee te sleuren tot we een van hen worden. De octopus zal weer toeslaan, met grijparmen en zuignappen krachtiger dan ooit."

Het is duidelijk dat de auteur zich goed heeft geïnformeerd over de onderwerpen die ter sprake komen in Comeback. Zoals de werking van bepaalde drugs op het lichaam voor en na de dood. Ik wist bijvoorbeeld niet dat bepaalde stoffen die toegediend zijn na de dood, na het overlijden toch in de urine zichtbaar zijn?

Het laatste hoofdstuk was een verrassing; dit had ik niet verwacht!
Dit maakte me heel benieuwd naar wat de reactie was van Kaya De Regge op dat moment. Maar dat zullen we wellicht nooit weten.

Ik heb Comeback graag gelezen.


De auteur:

Belinda Aebi heeft als rasechte misdaadauteur al meerdere politiethrillers op haar backlist staan. Met Comeback, haar tiende misdaadverhaal, bewijst ze nogmaals het spannende genre perfect te beheersen.
Haar website.

Comeback koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Comeback
vervolg op Ademnood
Auteur: Belinda Aebi
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Lannoo nv, augustus 2018
ISBN: 978 94 01442 80 0
ISBN: 978 94 01455 50 3 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.