maandag 26 augustus 2019

Ik las: 'Mia en de asielhond', geschreven door Lisa PappMia en de asielhond

Mia wil zo ontzettend graag een hondje. Ze vraagt er haar moeder iedere dag om. Mia maakt zelfs leuke tekeningen van een hondje voor haar moeder. 
En nu is het dan zover: ze mag een puppy uitzoeken bij mevrouw van Kessel, want haar Bonnie heeft een nestje puppy's! 
Ze kiest voor Sam en zorgt heel goed voor hem, want mevrouw van Kessel heeft haar uitgelegd wat belangrijk is in de verzorging. 
Mia dekt Sam toe met een warm dekentje en vertelt hem dat ze van hem houdt want liefde is het allerbelangrijkste voor honden.

Ze bezoekt samen met haar moeder het dierenasiel waar mevrouw van Kessel Bonnie gehaald heeft en waar ze nu als vrijwilligster werkt.
Het valt Mia op dat sommige honden een beetje eenzaam en zelfs verdrietig lijken te zijn. Zij hebben ook geen dekentje en een baasje dat hen voorleest zoals Mia dat voor Sam doet.
Daarom bedenkt ze een plan om daar verandering in te brengen.

In dit prachtig geïllustreerd prentenboek maakt de auteur duidelijk dat het zeker geen slecht idee is om te weten hoe het er in een dierenasiel aan toe gaat en dat er vaak ook voor vrijwilligers een taak ligt om er aan bij te dragen alles goed voor elkaar te krijgen.

Mia heeft een groot hart voor dieren en je hart smelt tijdens het lezen van dit vertederend verhaal.
De illustraties versterken de boodschap in het verhaal op een prettige manier.
Nog een complimentje voor de nauwkeurigheid van de vertaling door Merel de Vink: ze heeft niet alleen de tekst van het verhaal vertaald, maar ook de teksten op de diverse bordjes op de mooie tekeningen van Lisa Papp.De auteur:

Lisa Papp, geboren en getogen in Iowa en Nebraska, ging een jaar naar de Iowa State University College of Design en studeerde daarna drie jaar aan de Du Cret School voor Kunsten in New Jersey waar ze tal van prijzen won voor haar aquarelschilderijen.
"I am lucky to illustrate. It gives me a chance to dream and see it come to life. Nature has always been a friend to me and continues to be one of my best inspirers.” 
Lisa woont met haar man Rob en hun grillige kat Taffy in Bucks County, Pennsylvania.
(bron info: Sleeping Bear Press) 

Mia en de asielhond koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Ook van deze auteur: Mia en de bibliotheekhond

Boekgegevens
Titel: Mia en de asielhond
Auteur: Lisa Papp
Illustrator: Lisa Papp
Genre: prentenboeken, vanaf 4 jaar
Uitgave: hardcover, 32 pagina's
Uitgever: De Vier Windstreken, juni 2019
ISBN: 978 90 51167 34 4
NUR: 273, 274 
Oorspronkelijke titel: Madeline Finn and the Shelter Dog
Nederlandse tekst: Merel de Vink


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.