dinsdag 6 augustus 2019

Ik las: 'Geentje' geschreven door Clarisse van VeenGeentje

Geentje is geen gans en ook geen eendje... Maar wat dan wel? 
Het kleine kuiken komt helemaal alleen uit het ei, zonder ouders, maar boordevol vragen. Op zoek naar antwoorden volgt hij een spoor van veren, die zijn ouders voor hem hebben achtergelaten. Tijdens zijn tocht komt hij kwaadaardige maar ook behulpzame dieren tegen. 
Zal hij zijn ouders, Govert en Saar, uiteindelijk vinden en weten te bevrijden? 
(bron: achterflap)

Dit spannende avontuur is tegelijkertijd een zoektocht naar zijn identiteit.


Mijn mening:

Wat een leuk prentenboek vol fantasie, maar ook bijzonder informatief!
Leuk voor kinderen om op deze manier te kunnen lezen over een gans en een eend die voor elkaar kiezen in plaats van een individu van de eigen soort: dat gebeurt in de natuur ook zo nu en dan.

Klazien de koe heeft een naam bedacht voor het kuiken nadat het uit het nest is gesprongen. Je leest dat de ouders van Geentje nadat ze ontvoerd zijn door de boer, een spoor van veren voor hem uitzetten zodat hij hen kan volgen. 

Doordat de afbeeldingen erg realistisch zijn, is het wel oppassen geblazen bij het voorlezen en afbeeldingen bekijken; je moet er voor zorgen dat het niet te spannend wordt voor de kleintjes. Maar laat dat geen beletsel vormen, het is zeker de moeite waard en de kinderen zullen steeds weer willen bladeren in dit prentenboek!

Geentje gaat op zoek naar zijn ouders en ook naar zichzelf, want wie is hij nou eigenlijk? 
Het einde van het verhaal maakt heel benieuwd naar hoe hun leven er verder uit zal zien. Geentje heeft mijn hart gestolen.

Het prentenboek is bijzonder gedetailleerd en is bovendien een mooie combinatie van foto's, aquarellen en handgemaakte voorwerpen waardoor een mooie sfeer tot stand is gebracht. Het is bedacht, geschreven en gefotografeerd door Clarisse van Veen.
Lees, kijk en geniet van dit juweel van een prentenboek.

Ik heb 'Geentje' graag gelezen en kijk uit naar een volgend prentenboek van Clarisse van Veen.


De auteur:

Clarisse van Veen (1946) heeft een opleiding handenarbeid en kunstacademie gevolgd. Ze werkte als boekbindster en als creatief therapeute. Ze is invalide en fotografeert alles op een zandbak van 40-50 cm binnenskamers. Ze vertelt haar verhaal met foto's en aquarellen. De attributen op de afbeeldingen maakt ze allemaal zelf. Door deze unieke techniek en haar authentieke stijl is dit prentenboeken springlevend.

Meer over haar werk kan je vinden op haar website.

Geentje koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Geentje
Auteur: Clarisse van Veen
Genre: kinderboeken 4+, prentenboeken
Uitgave: hardcover, 48 pagina's
Uitgever: De Rollende Uitgeverij, juli 2019
ISBN: 9789082882162
NUR: 273


Met dank aan De Rollende Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.