donderdag 1 augustus 2019

Ik las: De Bieb-bende 8: De vloek van de Ferox, geschreven door Michael ReefsDe vloek van de Ferox
De Bieb-bende deel 8

Waar gaat de serie over?

Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.
Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar.


Deze maand in De vloek van de Ferox:

Als in de kas van Villa Zomergoud een hanger van een oud standbeeld begint te gloeien, ontvouwt zich voor de Bieb-bende een nieuw mysterie.
De kunstenaar Pilotti blijkt onder zijn standbeelden geheimen te hebben verstopt. En die hebben alles te maken met de vloek die op de Ferox rust, het schip van George Hill.

De man met de Bijl wil niet liever dan de vloek van zijn schip verbreken, zodat hij eindelijk zijn meesterplan kan voltooien: de eigenschappen van de kinderen afnemen en afdalen naar het diepste punt van de heuvel. Lukt het de kinderen om hem opnieuw te slim af te zijn?

Mijn mening: 

De vloek van de Ferox begint met een kijkje in het dagboek van Valerie waarin ze nu terugkijkt op wat er met de leden van de Bieb-bende gebeurde in de afgelopen maanden. Heerlijk voor de lezers om alles weer eens genoemd te zien.
Wat vooral opvalt is dat de leden zelf ook groeien als persoonlijkheid; zo is Valerie niet meer zo snel in paniek als vroeger. Ze zien de goede dingen van elkaar en niet alleen de fouten van de ander. Niet iedereen is hetzelfde, tenslotte en iedereen heeft zijn of haar sterke kanten.

"Jullie zijn van mij' riep George, die laaiend was. 'Dit heeft allemaal al te lang geduurd."

De hoofdstukken zijn steeds lekker kort, met leuke illustraties op het titelblad. Na ieder vijfde hoofdstuk kom je een QR-code tegen die je kunt spannen om zodoende nog meer informatie te kunnen krijgen over de achtergronden. Dat is niet perse verplicht maar wel leuk.
Hou er rekening mee dat deze serie geschikt is voor kinderen vanaf 10 jaar,  maar kinderen die wat ouder zijn zullen er zeker ook van kunnen genieten.

De titel wordt in een van de laatste hoofdstukken duidelijk:
"Die wind hoort bij dezelfde vloek als waar George Arthur en Hildegard mee had vervloekt. Wij zitten nu gevangen op dit schip. Dit is de vloek van de Ferox."

De vloek van de Ferox is weer heerlijk spannend! De kinderen komen er achter dat niet iedereen is zoals men zich voordoet.
Het boek eindigt met een ontzettend spannende gebeurtenis die er voor zorgt dat je alleen maar verder wilt kunnen lezen in het volgende deel met de titel: 'Helden van de nacht'.Eerder las ik van de Bieb-bende:

Klik op de titel om naar mijn recensie te gaan.

De auteur: 

Michael Reefs (1986) behoort tot de best gelezen Nederlandstalige fantasy auteurs va dit moment.
Opgegroeid in het prachtige Limburgse Vaals kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist.

Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende over magie en verbeelding, vriendschap en verraad won hij de harten van vele kinderen. Hij bleek kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen. 

Michael is een all round verhalenverteller. Hij schrijft niet alleen boeken, maar geeft ook lezingen, leidt boekenclubs, bezoekt scholen, boekhandels, bibliotheken en geeft workshops.
(bron info: Uitgeverij Stormsteen)

Neem ook een kijkje op zijn mooie website.

De vloek van de Ferox koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De vloek van de Ferox
Serie: De Bieb-bende #8
Auteur: Michael Reefs
Genre: kinderboeken, vanaf 10 jaar
Uitgave: paperback met flappen, geïllustreerd, 464 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen, juni 2019
ISBN: 978 94 92604 04 0
NUR: 283

Kijk hier voor de data van de deelnemers aan deze blogtour:


NB: Bovendien is een doe-boek verkrijgbaar: Bekijk hier de trailer
Dit is het allereerste doeboek van de Bieb-bende! Ga aan de slag met uitdagende puzzels, los raadsels op, lees exclusieve interviews en doe spelletjes. Dit doeboek is goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis. Maar pas op: verlies je niet in de spannende verhalen, want voor je het weet is het avond en kan het zomaar gebeuren dat de Man met de Bijl opduikt. Bestel hier je exemplaar: website Uitgeverij Stormsteen


Met dank aan Uitgeverij Stormsteen voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.