zaterdag 17 augustus 2019

Ik las: 'Laatste weduwe' geschreven door Karin Slaughter

Will Trent Thriller


Laatste weduwe

Samenvatting:

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos.

Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering...
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

De titel laat niets los over de gruwelijkheden waar de lezer mee te maken krijgt tijdens het lezen van deze spannende thriller. 

'De Koningin van de thrillers' zoals Karin Slaughter genoemd wordt, speelt het weer klaar om mijn aandacht vanaf het begin gevangen te houden. 
In de korte hoofdstukken, waarin je afwisselend de verschillende verhaallijnen van de hoofdpersonen volgt gaat je aandacht de ene keer uit naar Will Trent om daarna dezelfde gebeurtenis beschreven te zien door Sara Linton. Dat is heel knap gedaan; in het begin is het weliswaar even wennen, maar het laat de lezer ook mee terugkijken naar gebeurtenissen in het leven van het betreffende karakter, zonder overdreven te worden.
Iemand die nooit eerder iets las met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrol, kan op deze manier zonder meer opgaan in het verhaal. Het leest alsof je ze al jaren kent.

Het verhaal begint op zondag 7 juli 2019 en eindigt in de epiloog op zondag 11 augustus 2019. Het blijft na 7 juli een maand rustig; over wat er in deze maand gebeurt komen we nog even niets te weten. De volgende datum boven een hoofdstuk heeft als datum 4 augustus 2019. Tel het aantal dagen en verbaas je...

"Ze had niet alleen geweten dat de dood onvermijdelijk was, maar ook hoe die eruit zou zien.
Als een van haar laatste daden had ze een zwarte viltstift gezocht en een boodschap op de binnenkant van haar hand geschreven.
Twee woorden.
Die verschillende dingen konden betekenen."

De spanningsboog blijft hoog gedurende het hele verhaal. De bijna vijfhonderd bladzijden doen daar geen afbreuk aan omdat de karakters door de beschrijving van hun emoties levensecht zijn, omdat het verhaal geloofwaardig is en omdat je wilt weten hoe het af zal lopen met de betrokken personages.
De verwijzing naar gebeurtenissen in de USA van milities in het jonge verleden zijn een voorbeeld van hoe iets niet mag gebeuren.

Karin Slaughter laat ons in 'Laatste weduwe' zien waar onoplettendheid van de overheid toe kan leiden.
Ik kijk reikhalzend uit naar het volgende verhaal met Will Trent en Sara Linton in de hoofdrollen.De auteur:

Internationaal bestsellerauteur Karin Slaughter is een van 's werelds meest gewaardeerde schrijvers. Haar weergaloze thrillers zijn in 33 talen verschenen en wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Karin Slaughter baseert haar boeken altijd op waargebeurde misdaden, waarbij het haar meer gaat om het motief dan om de misdaad zelf. Ze grijpt de kans die ze als auteur heeft om lastige thema's aan de kaak te stellen. Geweld tegen vrouwen speelt een belangrijke rol in haar oeuvre.

Websites:

Eerder las ik van deze auteur uit deze Georgia-reeks:

Laatste weduwe koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Laatste weduwe
Will Trent Thriller
Auteur: Karin Slaughter 
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 496 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, juni 2019
ISBN: 978 94 02703 44 3
ISBN: 978 94 02703 47 4 (gebonden)
ISBN: 978 94 02758 36 8 (eBook)
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: The Last Widow
Vertaald door: Ineke Lenting


Met dank aan HarperCollins Holland voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.