zondag 25 augustus 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'Onder verdenking - De zaak Morgenstond', geschreven door Eric OosthoekDe boekpresentatie van 'Onder verdenking - de zaak Morgenstond', het eerste deel van Severyn & Govaert is op vrijdag 30 augustus 2019. Inloop vanaf 16:30 tot 18.00 uur op de vierde verdieping van Boekhandel Scheltema, Rokin 9, 1021 KK  Amsterdam.
Het eerste exemplaar wordt rond 17:15 uur aangeboden aan een van de meest toonaangevende thrillerauteurs van ons land: Tomas Ross.

In verband met de catering graag je komst doorgeven via info@allfiction.nl

Onder verdenking
De zaak Morgenstond
Reeks: Severyn & Govaert (1)

Over Severyn & Govaert
Een reeks misdaadromans over leven en werk van twee Amsterdamse crime-fighters, Maarten Severyn, tactisch rechercheur bij de politie en Lydia Govaert, officier van justitie bij het Openbaar Ministerie.

Severyn & Govaert is gebaseerd op waargebeurde zaken en beschrijft de strijd tegen de misdaad van binnenuit.

Van de achterflap: 

"Het meisje lag op haar rug, de grijsblauwe ogen half geopend, gestold in een moment van acceptatie. De benen gespreid, rechtervoet naar buiten gedraaid. Rechterarm boven het hoofd, hand plat op de grond. De andere arm langs het lichaam, vuist gebald. Ze was geheel ontkleed, had alleen sokken en schoenen nog aan, hardloopschoenen, de beha zat rond haar hals geknoopt."

Een serieverkrachter slaat opnieuw toe en vermoordt voor het eerst zijn slachtoffer. Een Marokkaans-Nederlandse journalist ontvangt een kogelbrief. Hij vecht een eenzame strijd tegen het feodale bewind in zijn moederland. De intimidaties vanuit Rabat gaan van kwaad tot erger, van intimidatie en bedreiging tot zware mishandeling. 
Maarten Severyn onderzoekt beide zaken. Ondertussen probeert hij het plotselinge overlijden van zijn vrouw te verwerken en begint hij een privé-oorlog tegen de man die haar dood reed. Zonder officiële onderzoeksopdracht gelden er voor Maarten andere regels en wetten. 


Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden over de publicaties van All Fiction kun je je aanmelden voor de gratis nieuwsbrief Achter de woorden of luisteren naar de gelijknamige podcast

De auteur:

Eric Oosthoek (Nederland, 1948) werkte als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Publieke Omroep. Hij realiseerde sinds 1977 een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter Ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna.
Een aantal van zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.

Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.

Lees meer over zijn werk op de interessante website van All Fiction.

Onder verdenking (vanaf 2 september in de boekhandel) reserveert u bij uw lokale boekhandel of 


Boekgegevens
Titel: Onder verdenking - De zaak Morgenstond
Reeks: Severyn & Govaert (1)
Auteur: Eric Oosthoek
Genre: Literaire thrillers, Mysterie & Misdaad, True Crime
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: All Fiction, september 2019
ISBN 978 90 82993 40 0 | paperback
ISBN 978 90 82993 41 7 | e-Book
ISBN 978 90 82993 42 4 | luisterboek
NUR: 305, 332, 339


Met dank aan All Fiction voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.