donderdag 6 februari 2020

Ik las: 'Verpest', geschreven door Liesbeth van Kempen

Zeven oud-klasgenoten worden geconfronteerd met hun duistere verledenVerpest

Bloedstollende thriller over de gevolgen van pesten

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara's verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. 
Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden. 
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

De laatste woorden uit de proloog maken zeker benieuwd naar wat er aan de hand is:
“Ze is alleen.
Gevangen in een doodskist van plexiglas.
En iets druppelt haar lichaam in.”

Het eerste hoofdstuk geeft je dan een kijkje op een personage dat je nog niet goed kunt plaatsen; ‘wat is dit voor iemand’ vraag je je af?

Daarna worden we meegenomen naar een plekje in Noord-Frankrijk op een dag in de herfst. Barbara is druk bezig met een workshop waarbij zeven deelnemers elkaar zullen treffen. De workshop wordt helemaal betaald door iemand die niet bekend mag worden bij de deelnemers. Hoe geheimzinnig kan het worden? Deze deelnemers hebben op de een of andere manier met elkaar te maken, maar het is lang onduidelijk wat hun connectie is, of liever: was!

Heel leuk om te zien dat een paar personages uit haar eerder werk ‘Gevaarlijk spel’ hier ook weer een rol spelen. Louise en Suzan zijn vlakbij op vakantie om samen het verlies van een geliefde te kunnen verwerken. Ze spelen een belangrijke rol in het verhaal.

Het thema ‘pesten’ is door het hele verhaal geweven, niet alleen de acties van de pesters maar ook de handelingen of soms het ontbreken daarvan van de naasten is heel goed verwoord.

Liesbeth van Kempen heeft een heerlijke schrijfstijl en heeft met ‘Verpest’ een helaas actuele thriller geschreven met een totaal onverwacht personage dat verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen. Dit lees je pas aan het eind van het verhaal. Dit had ik niet verwacht!

Ik heb ‘Verpest’ graag gelezen.De auteur

Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Liesbeth werd met haar debuut 'Gevaarlijk spel' genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van 'Moordwijven', een collectief van thrillerauteurs.  

Lees HIER  mijn recensie van Gevaarlijk spel.

Verpest koop u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Verpest
Auteur: Liesbeth van Kempen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De Fontein Crime, januari 2019
ISBN: 978 90 26146 74 9
ISBN: 978 90 26146 75 6 (Ebook)
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.