maandag 28 september 2015

Ik las: 'Gevaarlijk spel' van Liesbeth van Kempen


Gevaarlijk spel – Vriendschap, vertrouwen, verraad...

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak.
Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Wat ik er van vond?
Prachtige cover die een vrouw op een trap laat zien. Is het de trap uit het eerste cursief geschreven stuk?

Deze stukken cursief geschreven tekst waarmee het verhaal begint is een verhaal apart. Van wie is deze tijdlijn eigenlijk? Door op deze manier te beginnen was meteen mijn aandacht vastgelegd.
Hierna volgen twaalf soms wat lange hoofdstukken met als titel de namen van de dagen waarin dit verhaal zich afspeelt, steeds afgewisseld door wederom een cursief stuk.
De spanning die meteen aanwezig is, weet Liesbeth goed vast te houden door de hoofdstukken vaak met een vraag of een beschrijving van een handeling in de toekomst te laten eindigen. Dat houdt zeker de aandacht vast. Je wilt meer weten, hoe gaat het verder?

'Behoedzaam loopt Rob naar de voordeur van het appartement, die op een kier staat. Hij legt zijn hand op het wapen, dat in een holster onder zijn jack zit. Zonder geluid te maken duwt hij de deur verder open…. Weet niet wat hij kan verwachten. Behoedzaam loopt hij langzaam via de hal de woonkamer in. Blijft daar staan en kijkt om zich heen. Elke spier in zijn lijf is gespannen en zijn zintuigen staan op scherp.'

De karakters zijn duidelijk neergezet. Soms doet een personage wat kinderachtig zoals alleen een vrouw soms tegen een andere vrouw kan doen, maar zeker niet ongeloofwaardig.
Het verhaal is goed uitgewerkt en blijft spannend tot het einde. Wat een goed plot!
Mijn mening: Een bijzonder knap thrillerdebuut!

Over de auteur: Liesbeth van Kempen was werkzaam als accountmanager, communicatietrainer en tekstschrijver. Haar grootste passie is schrijven. Gevaarlijk spel is haar thrillerdebuut.


Lees hier het interview van Soraya Vink met haar op Hebban.nl (31 augustus 2015): 'De vijf W's volgens Liesbeth van Kempen'.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com

Boekgegevens
Titel: Gevaarlijk spel
Auteur: Liesbeth van Kempen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, augustus 2015

ISBN: 978 90 26137 65 5
ISBN: 978 90 26137 66 2 (e-book)

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.