zondag 7 juni 2020

Ik las 'Een huis vol vragen' geschreven door Rob van DorssenEen huis vol vragen

Johan heeft maar weinig contact met zijn vader. Het bericht van het plotselinge overlijden van zijn vader zet zijn wereld compleet op zijn kop. Tot dan toe kabbelde zijn leven voorspelbaar voort, maar ineens dreigt Johan ten onder te gaan in een stroomversnelling aan gebeurtenissen. Wat hij meende te weten over zijn vader lijkt helemaal niet te kloppen. 
Op angstaanjagende wijze wordt hij achtervolgd door een verleden. Een verleden dat hij totaal niet kent. De vragen stapelen zich op. Aan zijn vader kan Johan ze niet meer stellen. Ook het huis van zijn vader levert vooral vragen op en weinig antwoorden. In de nachtmerrie waarin Johan na het overlijden van zijn vader belandt vormen diamanten de rode draad.
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Rob van Dorssen heeft een aangename schrijfstijl; hij gebruikt geen moeilijke woorden waar ze niet nodig zijn en levert korte zinnen af. Ook de hoofdstukken zijn lekker kort.
Deze debuutthriller is een aanrader voor iedereen die van spannende verhalen houdt. In dit onderhoudend boek wordt de lezer meegesleurd in een heerlijke thriller, waarvan je weet dat het fictie is.
Zelf kan ik niet goed beoordelen of de politie werkt zoals beschreven wordt, maar dat maakt het verhaal niet minder aangenaam om te lezen.
En het blijven tenslotte ook mensen van vlees en bloed, zullen we maar denken.

Zoals de cover laat zien, zijn diamanten heel belangrijk. Maar wie en waarom vraag je jezelf af. Zo nu en dan wordt je op het verkeerde spoor gezet door de auteur.
Je wilt graag mee op onderzoek met Johan omdat je nieuwsgierig gemaakt wordt naar wat er precies gebeurd is in het verleden, en waarom dat op deze bepaalde manier gebeurde.

“Er ontbrak een foto van zijn moeder. Zijn vader had Johan nooit meer verteld dan dat zijn moeder overleden as. Over de omstandigheden wist Johan niets.”

Het verhaal heeft een aantal verrassende wendingen waardoor je gekluisterd blijft aan de bladzijden.
Lara komt in het leven van Johan en dat is een plezierige wending in het verhaal. Ook humor ontbreekt gelukkig niet in ‘Een huis vol vragen’.

“Iedere keer als jij het woord ‘we’ gebruikt dan besef ik weer dat er aan die diamanten beslist twee kanten zitten. Aan de ene kant rood gekleurd maar aan de andere kant schitteren ze me prachtig tegemoet.”

Achter in het boek worden we nog getrakteerd op een roman in 140 woorden met als titel: ‘Schakel in vriendschap’. Lees hieronder meer over het tot stand komen.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5*


De auteur:

Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden. 

Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek ‘schrijf een roman in 140 woorden’.
Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Een huis vol vragen.

De roman in 140 woorden is achter in dit boek als bijlage opgenomen onder de titel Schakel in vriendschap.

Een huis vol vragen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens

Titel: Een huis vol vragen
Auteur: Rob van Dorssen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 184 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, juni 2019
ISBN: 978 94 91737 44 2
NUR: 305


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.