vrijdag 12 juni 2020

Vandaag in de schijnwerpers en over een paar dagen beschikbaar: 'Zijn laatste voorstelling' geschreven door Henry de HoonZijn laatste voorstelling

Pien is een grote fan van acteur Alexander Devlin. Opgewonden vertrekt ze naar London als ze de unieke kans krijgt hem te interviewen. De dag erna blijkt hij vermoord. Inspecteur Hemmings van de Londense Metropolitan is wel een beetje verbaasd dat Pien steeds opduikt als het over de zaak Devlin gaat, vooral als ze een andere fan, de Belgische Claudette Fournir, dood aantreft in de kostuumafdeling van de toneelacademie. Haar gehandicapte man Nico reist haar na vanuit Maastricht. Pien moet dan haar aandacht verdelen tussen haar man en de jonge schrijver Richard, die romantische gevoelens voor haar koestert en claimt de zoon van Alexander Devlin te zijn. Haar nieuwsgierigheid wordt Pien bijna fataal. De geest van Alexander Devlin is aan zijn laatste voorstelling bezig als hoofdrolspeler in zijn eigen moordzaak.

Geïnspireerd door eigen ervaringen is Zijn laatste voorstelling de persoonlijkste misdaadroman van Henry de Hoon(1959) tot nu toe. Zijn vorige roman, Lost in London (2017) kreeg een drie sterren recensie in de VN-thrillergids: "..een aangenaam, nuchtere schrijfstijl."

Eerdere spannende boeken van Henry de Hoon zijn De Pont, Dood Vermogen en een trilogie rondom het drielandenpunt in Vaals, Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.
(bron info: achterflap)


De auteur:

Henry de Hoon (1959) studeerde af aan het conservatorium te Maastricht als pianist. 

Zijn laatste voorstelling reserveert of koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Zijn laatste voorstelling
Auteur: Henry de Hoon
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij TIC, 14 juni 2020
ISBN: 978 94 93048 23 2

Met dank aan Uitgeverij TIC voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.