woensdag 10 juni 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'De windvangers' geschreven door Mannus van der LaanDe windvangers

Adam Kamphuis is onaangenaam verrast als zijn buurman windturbines op zijn land wil plaatsen. Hij stelt alles in het werk om het plan van de steenrijke ondernemer te dwarsbomen. Ondertussen komt hij in conflict met zijn vrouw die voor windenergie is. Zij is in de running om burgemeester te worden. De partijleider lijkt haar te steunen, maar een ambitieuze wethouder werpt zich ook op als kandidaat.

Kamphuis vecht op meerdere fronten. Hij strijdt tegen windmolens en wil opportunistische bestuurders ontmaskeren. De tegenstelling tussen het eigenbelang en de publieke zaak wordt in deze vlot geschreven roman op luchtige wijze ontvouwd. De ontknoping is even spannend als verrassend.
 
De windvangers is een eigentijdse zedenschets waarin de personages worden verblind door hun hunkering naar seks, geld en macht.
(bron info: achterflap)

De auteur:

Mannus van der Laan studeerde sociologie en communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt als journalist bij Dagblad van het Noorden. 

De windvangers koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: De windvangers
Auteur: Mannus van der Laan
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 274 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, juni 2020
ISBN: 9789491737596
NUR: 301


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.