woensdag 3 juni 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het gouden lint' geschreven door Marleen Schmitz

                               Wat gebeurt er als je van de ene op de andere dag steenrijk bent?


Het gouden lint

De vijfentwintigjarige Marije werkt als serveerster in het restaurant van haar vriend Benno. Wanneer er een einde komt aan hun relatie, brengt dat ook het einde van haar baan met zich mee. En een nieuwe baan is nog niet zo snel gevonden. Maar dan zit het geluk haar ineens mee: ze wint een enorme geldprijs waardoor haar toekomst zich als een gouden lint voor haar uitstrekt. Over geld hoeft ze zich nu niet meer druk te maken. Of toch? Want wat te doen met zóveel geld? En wat voor effect heeft het als iedereen weet dat je plotsklaps rijk bent?
(bron info: achterflap)


Biblion recensie:

Marije is 25 jaar en werkt in het restaurant van haar vriend. Maar hun relatie loopt op de klippen en ze verliest ook meteen haar baan. Ze heeft het moeilijk een nieuwe baan te vinden en de eindjes aan elkaar te knopen. Maar dan blijkt het geluk toch aan haar kant te staan wanneer ze een mooie geldprijs wint. Maar maakt geld ook echt gelukkig? Marleen Schmitz (1952) schreef al meerdere romans, waaronder ‘Een verre vriend’ en ‘Late lente’. Het verhaal toont verschillende aspecten van het winnen van een groot bedrag. Zoals hoe mensen plots alles van je willen en verwachten. Maar ook dat geld niet elk probleem kan oplossen. Schmitz is erin geslaagd een geloofwaardig verhaal te brengen, waarin iedereen zich wel kan herkennen en dat je doet nadenken over hoe je eigen omgeving zou reageren. Verder is de verhaallijn boeiend doorheen het boek. De liefde, vriendschap, jaloezie en afgunst komen helder tot uiting. De schrijfstijl is eenvoudig en het verhaal leest vlot. Kortom een fijne roman. 
E.Y.

De auteur:

Marleen Schmitz woont zelf in Limburg, in de grensstreek met Duitsland.
Neem een kijkje op haar website.

Eerder las ik van Marleen Schmitz:

Het gouden lint koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Het gouden lint
Serie: Romanserie Plus 2020
Auteur: Marleen Schmitz
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning, februari 2020
ISBN: 9789020537130
ISBN: 9789020537154 (eBook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.