zondag 13 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'De laatste Goldstern' geschreven door Motell Rijnen

 


De laatste Goldstern

Meier is de zoon van Szenja, die als Litouwse Jodin alle verschrikkingen van de Holocaust heeft overleefd. Via haar broer Avrom die meevocht in de eerste Poolse pantserdivisie komt ze na de oorlog terecht in Breda. Ze overlijdt als Meier een peuter van twee is. Hij wil twintig jaar later weten hoe zijn moeders leven eruit zag. Hij vindt haar oorlogsdagboek en dat is het begin van een zoektocht die hem terugbrengt naar de roots van zijn familie in Litouwen. Het wordt ook een ontdekkingsreis naar zijn herkomst en naar zijn eigen identiteit. Als hij voor het eerst in Canada zijn oom Avrom ontmoet, vertelt die zijn eigen bewogen levensverhaal. 
(bron info: achterflap)


De auteur:

Motell Rijnen (Breda, 1948) is socioloog/criminoloog. Hij werkte in het hoger onderwijs en is actief als folkmuzikant, zanger en gitarist. Motell is een gepassioneerd schrijver. Zijn korte verhalen zijn in meerdere verzamelbundels opgenomen. Het romandebuut met Koningin van de Claddagh in 2014 werd in 2017 gevolgd door HoRa en in 2019 door FLEUR, een leven in de knop geknakt
De laatste Goldstern is zijn vierde roman.
(bron info: achterflap)

Lees meer over Motell Rijnen en zijn werk op zijn website.

De laatste Goldstern koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De laatste Goldstern
Auteur: Motell Rijnen
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Boekenindustrie, september 2020
ISBN: 9789492046550
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Boekenindustrie voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.