zaterdag 5 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'De vluchteling uit Damascus' geschreven door Key Tengeler

 Een historische novelle


De vluchteling uit Damascus

In één bloedige nacht raakt de jonge prins Abd al-Rahman alles kwijt: zijn thuis in Damascus, zijn gehele familie en zijn toekomst aan het hof van de kalief van het Umayyaadse Rijk. Hij slaat op de vlucht, met alleen zijn kleine broertje en zijn trouwe dienaar aan zijn zijde. Daarna lijkt Abd al-Rahman uit de geschiedenisboeken te verdwijnen. Tot hij zes jaar later opduikt in al-Andalus, aan de andere kant van de Middellandse Zee, machtiger dan ooit tevoren. Hoe wist de jonge prins aan zijn vijanden te ontkomen? Welke gevaren moest hij doorstaan? En wat dreef hem naar al-Andalus?

In deze novelle vult Key Tengeler, historicus en co-auteur van de verhalenbundel Korte verhalen uit de Oudheid, de gaten in de geschiedenis op. Het blijkt een verhaal van een onmogelijke vlucht, een brandend verlangen naar wraak en een heilige wens om de familie-eer van de Umayyaden te herstellen.
(bron: achterflap)

De auteur:

Lees meer over Key Tengeler, historicus en co-auteur van de verhalenbundel Korte verhalen uit de Oudheid, op zijn website.

Lees hier de voorpublicatie van De vluchteling uit Damascus.


De vluchteling uit Damascus koopt u bij uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:

Titel: De vluchteling uit Damascus
Serie: Heersers sterven niet
Auteur: Key Tengeler
Genre: historische novelle
Uitgave: paperback, 150 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen
ISBN: 9789082642698


Met dank aan Uitgeverij Historische Verhalen voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.