dinsdag 8 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het hoge woord' geschreven door Rosemarijn Milo

 Vijf vrouwen en een familiegeheim


Het hoge woord

Karel Hamer (1882-1958), ooit handelsreiziger van beroep, verhaalt over het noodlot dat een stempel heeft gedrukt op zijn persoonlijk leven, maar ook over de wereldrampen, die de loop van de 20e eeuw hebben bepaald. Karel heeft zijn jong overleden vrouw, de opstandige Guusje Maes, aanbeden maar wist zich geen raad met haar verlangen naar emancipatie. 

De oorzaak van Guusjes dood is bijzonder lang het goed bewaarde familiegeheim geweest, dat Karel de rest van zijn leven met zich heeft meegedragen en dat pas tientallen jaren na zijn dood aan de openbaarheid is prijsgegeven.
(bron info: achterflap)

De auteur:

Rosemarijn Milo, Karels kleindochter, dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden, maar ging na haar conservatoriumopleiding rechten studeren. Zij werd advocaat en rechter.
Tegen het einde van haar juridische loopbaan is ze definitief in Frankrijk gaan wonen, waar ze nog een aantal jaren heeft gewerkt als juridisch vertaalster om ten slotte schrijfster te worden.
Zij publiceerde eerder ‘Brieven uit La Dominance’, 2012, en ‘Een vervlogen droom - verslag van een te kort leven', 2019.
(bron info: achterflap) 

Klik hier en lees een publicatie in het Amsterdams Dagblad van 3 december 2020: ‘In gesprek met Rosemarijn Milo’ 


Het hoge woord koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Het hoge woord
Auteur: Rosemarijn Milo
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback met flappen en illustraties, 256 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij U2pi, oktober 2020
ISBN: 9789087599461
ISBN: 9789087599706 (eBook)
NUR: 300


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.