woensdag 23 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers: '21 Beestige morabels' geschreven door Rieks Veenker met illustraties van Theo Gootjes

 


21 Beestige morabels

Door de eeuwen heen zijn fabels gewild, geliefd én gehaat. Dat allemaal om hun kracht de mens een spiegel voor te houden. De mens als beest, het beest in de mens. Geen aards wezen gedraagt zich zo beestachtig als de mens. Anders bekeken: geen levend wezen op deze planeet is nog zo weinig beest als de mens. 

Bij deze verhalen, soms wat absurd, soms ook vilein, droom je snel weg in de ongekende, magische wereld van woorden. Alles kan in het dierenrijk van deze beestige morabels. 
21 Verhalen die je aan het lachen maken, troost geven en levensinzichten bieden. 21 Verhalen om te lezen, herlezen en voor te lezen. Want dat laatste is zeker de moeite van het proberen waard.

De auteur:

Bijna vijfendertig jaar is Rieks Veenker (1951) docent muziek/kunstgeschiedenis geweest aan een middelbare school voor havo/vwo in Middelburg. Naast zijn docentschap heeft hij elke twee jaar de muziek en de liedjes geschreven voor musicals die met gemiddeld honderd leerlingen zijn opgevoerd in de schouwburg van Middelburg. Samen met telkens weer een enthousiast team collega's en vrijwilligers. 


Klik hier en lees mijn blog over De mossel met de parel
Klik hier en lees mijn blog over Wis, wis, sluiervis
Klik hier en lees mijn blog over Sprookjesvogel

Neem hier ook een kijkje op de website van Rieks Veenker.


De illustrator:

Theo Gootjes (Rotterdam, 1942) is een grafisch kunstenaar. 
Hij is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en was werkzaam in de grafische sector, waar hij zich verschillende grafische technieken eigen maakte. In 1970 kreeg hij de mogelijkheid bij Het Vrije Volk aan de slag te gaan, eerst als illustrator en later als politiek tekenaar. Dat laatste is hij zijn verdere leven beroepsmatig blijven doen. 

Naast zijn politieke tekeningen maakt Theo veel vrij werk: tekeningen, zeefdrukken, illustraties en gemengde technieken waaronder collages. Theo illustreerde voor Palmslag Rieks Veenkers: 21 Beestige morabels.

Klik hier voor de website van Theo Gootjes.

21 Beestige morabels koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: 21 Beestige morabels
Auteur: Rieks Veenker
Illustrator: Theo Gootjes
Genre: korte verhalen voor volwassenen
Uitgave: hardcover met full colour illustraties, 91 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, oktober 2017
ISBN: 9789491773747
NUR: 301


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.