zondag 6 december 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Weg van mijn vader' geschreven door Michiel Schrijver

 


Weg van mijn vader


Cees is een introverte man die opgroeit in een gezin waar de ouders langzaam slachtoffer worden van ervaringen uit hun jeugd. Hun onderhuidse strijd is voor Cees het bewijs dat hij ongewenst is. 
Hij neemt al op jonge leeftijd een dramatische beslissing, waarvan hij zelf het slachtoffer dreigt te worden. In zijn worsteling anders te willen zijn dan zijn ouders, sleept hij zijn dierbaren mee in zijn val. 
Pas als zijn vader, ‘de man zonder woorden’, overlijdt, lijkt er zicht op een weg terug. Terug naar zijn geliefde, naar zijn moeder en bovenal naar zichzelf. 

Weg van mijn vader speelt zich af in de kamer waar Cees, aan het sterfbed van zijn vader, de bekentenis van zijn leven wil doen. 
Voor het eerst is er contact van man tot man, maar de weg naar het einde lijkt wel erg lang... Waarom zou Cees nu wel lukken wat hem zijn hele leven niet gelukt is?
(bron info: achterflap)

De auteur:

Michiel Schrijver (1954) geboren in Valkenswaard, noemt zichzelf een supporter van mensen. In zijn beroep als schrijver, tandarts, analytisch coach en filosoof ontdekte hij hoe het kleine de mens zo groot kan maken, door dit uit te vergroten en te benoemen. In zijn werk als schrijver zien we dat terug in de beschrijvingen van onbewuste processen die het dagelijkse kenmerken. 

Neem vooral ook een kijkje op zijn website.

Weg van mijn vader koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Weg van mijn vader
Auteur: Michiel Schrijver
Genre: roman
Uitgave: paperback, 236 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, juni 2020
ISBN: 9789493059481


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.