vrijdag 13 oktober 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Vervaagde streken' geschreven door Wouter Berns

 


Vervaagde streken


Als de jonge journalist Jochem Kuipers een boek over het werk van de kunstschilder Ruben Towers vindt, raakt hij in de ban van Towers verbeeldingskracht. Jochem wil alles over hem weten. Een schilderij van Towers blijkt al vijfentwintig jaar het beeldmerk van een repressief regime dat de touwtjes nog steeds stevig in handen heeft. Maar van de schilder ontbreekt ieder spoor.

Tegen het decor van een huiveringwekkende toekomst neemt Vervaagde streken je mee op de zoektocht naar de verdwenen kunstschilder. In een plot, dat even gelaagd en onvoorspelbaar is als het leven zelf, ontsluiert Jochem Kuipers de toedracht van wat er vijfentwintig jaar daarvoor is gebeurd.

Vervaagde streken is een tragikomische vertelling over macht, ego, schilderkunst en de onnavolgbare (om)weg van de liefde.

De auteur:

Wouter Berns (1970) is kunstschilder. Hij exposeert zijn werk al meer dan dertig jaar in binnen- en buitenland. Tussen het schilderen door kruipt hij achter zijn laptop om daar verder te schrijven waar zijn schilderijen ophouden. Eerder verscheen van Wouter Berns Een hemel voor Theo. 
'Vervaagde streken' is zijn tweede roman.

Neem ook een kijkje op zijn prachtige website.

Vervaagde streken koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij: 

Boekgegevens:

Titel: Vervaagde streken
Auteur: Wouter Berns
Illustratie cover: Wouter Berns, The red line
Genre: roman
Uitgave: paperback, 140 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Van Warven, juni 2023
ISBN: 9789493288614
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Van Warven voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Van Warven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.