maandag 29 januari 2024

'Bühne - cultureel tijdschrift 17' van Uitgeverij Aspekt, waarin ook een oproep te lezen is aan schrijvers en dichters om teksten in te sturen

 - Literatuur / cultuur - 




Bühne 17

In een tijd waarin papieren culturele tijdschriften schaars zijn geworden verscheen er vorige zomer zomaar weer een Bühne van meer dan tweehonderd pagina’s, lezen we op de achterflap. Maar zoals we ook weten gaat het bij Uitgeverij Aspekt ook in dit tijdschrift vooral om de inhoud.

In de uitgebreide inhoudsopgave van Bühne 17 vinden we een overzicht van de korte verhalen, literaire verhandelingen, gedichten, kunstbeschouwingen en kunstenaarsportretten die je hier aan zult treffen.
Mooi om te lezen zijn de vaste rubrieken zoals # Selfie, # Locatie en # Truusjes Keuze
Bühne 17 levert een mooie variatie op waar je urenlang van kunt genieten.
Aspekt heeft de lezer niet teleurgesteld met deze uitgave.
Van een aantal van deze auteurs heb ik hun werk mogen lezen voor een recensie en het is mooi om ze hier weer terug te zien.

Een overzicht van de auteurs (op alfabet):

Noud Bles, Jos Buurlage, Paul Dentz, Rozita Franken, Frank Heine, Jan Heine, Rogier de Jong, Eric Klarenbeek, Rita Knijff-Pott, Hans Kooger, Harmen Malderik, Wim Meulenkamp, Marjon Nooij, Dorian d’Oliveira, Perry Pierik, Andreas Van Rompaey, Jan Roosen, Hans Sizoo, Jeannick Vangansbeke, Pieter Jan Verstraete, Kees van der Vloed, Reinold Widemann, Ludo Winkelman.
Achter in deze Bühne leest u meer over het werk van deze auteurs.

Het Aspekt Team bestaand uit: Maureen Vermeulen (bureauredactie), Lisa Dijkhuizen (ontwerper), Bob Hoegen en Michelle Martina (stagiaires grafische vormgeving).

Themanummer:

Voor in het magazine wordt in ‘Ten geleide’ aangegeven dat Bühne graag een themanummer wil uitbrengen. Daarom wordt hier een oproep gedaan aan schrijvers en dichters om teksten in te sturen met het thema ‘Het beschreven leven’. De interesse gaat in dit geval uit naar teksten met als onderwerp biografieën, autobiografieën of een literair neerslag of bespiegeling van of over een mensenleven. Graag een bijdrage van maximaal 5000 woorden, zodat hiermee gewerkt kan worden aan een nieuwe Bühne.


Bühne 17 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Bühne 17
Auteur(s): zie hierboven
Eindredactie: Perry Pierik, Frank Heine
Genre: literatuur/cultuur
Uitgave: paperback met illustraties, 208 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, mei 2023
ISBN: 9789464870022
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.