zaterdag 27 januari 2024

Vandaag in de schijnwerper: 'Mary Copeland (7) geschreven door Robbert Jan Swiers

 Victoriaanse detective


Mary Copeland (7) 

Mary Copeland - Victoriaanse detective, deel 7 herbergt drie verhalen van de vrouwelijke detective die in het laatste decennium van de negentiende eeuw actief was. Mary Copeland groeit op in Londen bij haar oom en tante. 
Inmiddels is ze getrouwd met Nathaniel Cameron, een schrijver en psychiater. Ook na haar trouwen blijft Mary werken in opdracht van Scotland Yard, waar ze een eigen team tot haar beschikking heeft. In het eerste verhaal krijgt Mary te maken met moorden op hoge, gepensioneerde officieren. 
In het tweede verhaal is er sprake van moorden op vrouwen waar een verband tussen lijkt te zijn en in het derde verhaal is Mary in het Zuid-Franse Nice waar ze weer te maken krijgt met de wereld van de anarchisten en de maffia die een plan voorbereiden om het Britse Rijk in chaos te storten. 
In de verhalen is er weer aandacht voor de kunstenaars van de Prerafaëlitische Broederschap of de navolgers daarvan. Swiers weet zoals steeds goed gedocumenteerd en op indrukwekkende wijze het Londen van die tijd te beschrijven, van december 1890 tot en met februari 1891, twee jaar na The Ripper Murders en een paar maanden na de gewelddadige Police Strike in Bow Street.

Mary Copeland deel 1 is in 2021 in Engeland gepubliceerd bij Austin Macauley Publishers.

Bij Uitgeverij Aspekt verschenen eerder onder meer de romans De Landmeter (2013) en De zeven van Strak (2016) en de korte verhalenbundels Een kwestie van schaal (2014), De taal van het water (2014), Het Achteloze Universum (2015) en Belle Epoque (2017). 
Van Mary Copeland - Victoriaanse detective zijn inmiddels de volgende delen verschenen: 1 (2019), 2 en 3 (2020), 4 (2021) en 5 en 6 (2022). Deel 7 volgde onlangs. Meer delen zijn in voorbereiding.

De auteur:

Robbert Jan Swiers (Middelburg, 1959) heeft meer dan tachtig publicaties op zijn naam staan: kinderboeken, historie, archeologie, natuur, poëzie, romans en hij werkte mee aan taal- en geschiedenismethodes. Met enige regelmaat verschijnen er korte verhalen in landelijke tijdschriften. Daarnaast is hij actief (geweest) in muziek, muziektheater, film en kleinkunst en werkte hij mee aan ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur.

Neem een kijkje op zijn website.

Mary Copeland (7) koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mary Copeland 
Serie: Victoriaanse detective (7)
Auteur: Robbert Jan Swiers
Genre: detective, thrillers & misdaad
Uitgave: paperback, 302 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, 2024
ISBN: 9789464871012
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.