dinsdag 30 januari 2024

Ik genoot van 'Huizen met een verhaal' geschreven en geïllustreerd door YOSHIDA Seiji

 


Huizen met een verhaal 

‘Huizen met een verhaal’ van Seiji Yoshida is een prachtig geïllustreerd boek voor iedereen (vanaf 6 jaar). Het boek neemt de lezer en kijker mee op een wereldreis langs dertig huizen en hun bijzondere bewoners.
Iedereen wil toch mee op deze reis en je als een kind zo blij voelen in deze mooie fantasiewerelden? 

Yoshida Seiji heeft een bijzonder kunstwerk afgeleverd door het schrijven én illustreren van ‘Huizen met een verhaal’. Om dit te realiseren herlas hij passages en bekeek hij keer op keer afbeeldingen van bekende verhalen, prentenboeken en romans uit onze kindertijd waar bijzondere gebouwen in voorkomen. Zoals de berghut uit ‘Heidi’, het Nergenshuis van Meester Hora uit ‘Momo en de tijdspaarders’ en de schuilplaats uit ‘De avonturen van Huckleberry Finn.

Yoshida Seiji neemt je mee op reis naar landen over de hele wereld, zoals Japan, Engeland, Spanje, een aantal van de Verenigde Staten, Schotland, Noorwegen, Wales, Frankrijk, Rusland, Tibet en meer. De verhalen nemen je mee naar fantasiewerelden in fictieve landen en speciale periodes in de geschiedenis op fictieve tijden, gebaseerd op bestaande landen en échte tijden.

Mooi om te zien hoe hij ons aan zijn hand meeneemt naar zijn eigen werkkamer. We mogen daar ook even meekijken hoe hij te werk is gegaan aan de hand van schetsen en aantekeningen.

De huizen zijn allemaal even origineel en fantasierijk. De bewoners zijn ook heel divers: van een vergeten weeskind tot een schuchtere trol.
Ben je benieuwd hoe het huis van de keurige heks er van binnen en van buiten uitziet, hoe ze zelf haar medicijnen maakt en of ze een mooie tuin heeft ?
Yoshida's illustraties zijn adembenemend. Ze zijn kleurrijk, gedetailleerd en vol humor. De huizen zijn zo levensecht dat je het gevoel hebt dat je er zelf doorheen kunt lopen. 
De volgende keer dat je een molen ziet staan, vraag je jezelf waarschijnlijk af of dit ook een werkplaats is van een jonge uitvinder.

Het boek is ook erg leerzaam. Yoshida vertelt over verschillende soorten architectuur en bouwmaterialen. Hij laat zien hoe de huizen zijn ingericht en hoe de bewoners er leven. De fantasie wordt geprikkeld tot en met de laatste bladzijden. Het is een boek om vaker uit de kast te pakken om al het moois te kunnen bewonderen.
‘Huizen met een verhaal’ is een boek dat je urenlang (samen) kunt bekijken en bewonderen. Het is een must-have voor iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, die van fantasie, architectuur en mooie illustraties houdt. 



De auteur:

YOSHIDA Seiji woont in Tokio. Na te hebben gewerkt als zelfstandig grafisch kunstenaar, ontwerper en achtergrond artiest is hij momenteel freelance. Hij is gasthoogleraar aan de Kyoto University of Arts en deeltijddocent aan de Kyoto Seika Universiteit. Hij is vooral goed in het illustreren van gebouwen, maar op verzoek maakt hij ook diverse soorten illustraties voor publicaties en verklarende tekeningen. (info website auteur)

Huizen met een verhaal koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Huizen met een verhaal
Auteur en illustrator: Seiji Yoshida
Genre: fictie, prentenboeken (> 6 jaar)
Uitgave: hardcover, 136 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, augustus 2023
ISBN: 9789044851625
Oorspronkelijke titel: ものがたりの家 - 吉田誠治 
Vertaald uit het Japans door: Tomoko Kaji en Heidi van Hiel
NUR: 282, 274


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.