woensdag 17 januari 2024

Ik las: 'Het Verborgen Water' geschreven en geïllustreerd door Anneke Strik

 Een spannende zoektocht vol avontuur in onbekende werelden


Het Verborgen Water 

Is het echt waar? 
Kan water echt sterker zijn dan gif?

Raban is een tovenaar en krijgt de belangrijke taak om een oud boek dat vol staat met geheimen te bewaken. De bedoeling is dat het boek dicht blijft maar hij kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en laat een gifgroene rook die in het boek gevangen zat, ontsnappen. De rook vliegt razendsnel naar Toronda en veroorzaakt daar een verwoesting onder de gekleurde torentjes. Deze gekleurde torens staan scheef en de aarde scheurt steeds verder open. De inwoners, de Turelos zijn wanhopig maar gelukkig geeft hun watertoren een aanwijzing. 

Alleen het pure en krachtige zoute water kan hen redden door de groene rook voor altijd te laten verdwijnen, maar waar is dat water verborgen? Rin, een jonge Turelo gaat samen met haar vriend Hestur op zoek naar het verborgen water. Hestur is een waterpaard. 
Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen, zoals de katten van Kissat, maar Rin is vastberaden om haar volk te redden. De katten vertellen haar dat ze een wegenkaart kan laten weven in het Land van de Sprekende Stoffen. 
Ze ontmoeten ook Ara, de tovenares die de groene rook in het boek had opgesloten. Ara kent de kracht van de rook als niemand anders.

“ Of ze wilde of niet, het publiek kon niets anders doen, dan elke beweging van hem volgen. Gehypnotiseerd staarde Apolonia naar zijn woeste bewegingen, die één werden met de vlammen. 
‘Lang, lang geleden toen de ezels nog niet met de mensen samenleefden,’ zei de man met krachtige stem. Die moet ik onthouden voor Dameer, dacht Apolonia, jammer dat hij er niet bij is. Maar ze had zich vergist. Dameer was wel gekomen. Toen hij helemaal alleen achter was gebleven, hield hij het niet meer uit. Hij wilde het verhaal toch graag horen, maar tegelijk onzichtbaar zijn. Even geen springende kinderen en kleuren. In de schaduw buiten de kring had niemand de ezel in de gaten die met gesloten ogen luisterde.”

De lezer wordt tot het einde toe geboeid door het verhaal en wil weten hoe het zal eindigen.
Er worden in ‘Het Verborgen Water’ heel veel personages aan de lezer voorgesteld; hierdoor is het soms wat druk. Maar samen maken ze een fantastisch verhaal.



De auteur:

Anneke Strik geeft en ontwikkelt pedagogische trainingen. Haar kennis van de belevingswereld van kinderen heeft ze verweven in haar nieuwe wonderlijke kinderboek: ‘Het Verborgen Water.’
Als kind leefde Anneke al graag in haar verbeelding. In het schrijven en tekenen ontdekte ze opnieuw de rijkdom van de FantasyWereld.

De fantasierijke illustraties zijn van eigen hand. Tekst en beeld versterken elkaar. Met de wezens, kinderen en natuurkrachten in dit boek creëert zij een nieuwe wereld.

Anneke heeft al meerdere boeken op haar naam staan. Zij is medeauteur van het succesvolle boek: ‘Interactievaardigheden. Een kindvolgende benadering’.

Het Verborgen Water koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Verborgen Water
Auteur en illustrator:  Anneke Strik
Genre: kinderboeken, prentenboeken
AVI niveau : E7,  08 - 11 jaar, 12 jaar en ouder
Uitgave: hardcover, 208 pagina’s
Uitgever: Leonon Kinderboeken, maart 2023
ISBN: 9789492618795


Met dank aan Leonon Kinderboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Leonon Kinderboeken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.