dinsdag 2 januari 2024

Ik las: 'Lafaard!' geschreven door Sterre Carron

 Een Rani Diaz-thriller


Lafaard!

De proloog (in de vorm van het eerste hoofdstuk) zorgt er voor dat je direct rechtop gaat zitten! Je racet met een van de hoofdpersonages door de verlaten straten van Mechelen en weet nog niet echt wat er gebeurd is.
Het volgend hoofdstuk start negen jaar na de belevenissen waarover je las in de proloog. Je leest meer over dit personage en dat is genoeg om je adem in te houden.

Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken en haar gezin worden aan de lezers voorgesteld. Tijdens een paar vrije dagen wordt Rani op een zaak gezet en ze is daar niet blij mee. Een lijk is in een zwembad gevonden…
Het slachtoffer is een bekende van haar zusje en ze blijkt op een verschrikkelijke manier om het leven te zijn gebracht. 

Zoë wordt met een black-out wakker na een verjaardagsfeest waar ze eigenlijk niets meer van weet. De rest van de feestvierders slaapt nog hun roes uit als Zoë besluit om de dufheid weg te zwemmen in haar zwembad.
Ze is meteen wakker als ze een vastgebonden lichaam op de bodem vindt. Wie is dit?
Rani Diaz vraagt zich af of Zoë de waarheid spreekt en gaat aan de slag.

“Hoe kon ze in hemelsnaam uit dit enge gebouw ontsnappen? Sinds haar opsluiting was er niemand geweest. Ze vroeg zich af of haar ontvoerder nog zou opdagen. Of zou hij haar hier laten creperen?…
...Ze had niks, helemaal niks. Alleen het gezelschap van vieze ratten. Ze huiverde, trok haar benen op en legde haar hoofd op haar knieën. Haar lichaam voelde koortsig. Haar keel deed pijn, slikken ging moeizaam en haar hoofd stond op barsten. Hoelang zou het duren voor ze zou sterven?”

Wanneer de volgende avond een tienermeisje verdwijnt gaat Rani samen met team aan de slag. Wat is er aan de hand?
De auteur laat je heel lang in het ongewisse over wat er precies gebeurd is.
Na het lezen vraag je jezelf af hoe het mogelijk is dat dit soort mensen bestaan?

‘Lafaard!’ was het eerste boek dat ik las van deze auteur, maar dat was geen probleem. Sterre Carron stelt voor in het boek de hoofdpersonen uit deze reeks aan de lezer voor. Je leert Rani, Frederik, Bert, Romy en Rune al snel kennen. Dit is een voordeel voor de lezer; hierdoor kun je elk boek met Rani Diaz in de hoofdrol als een standalone thriller lezen.
De auteur heeft een soepele schrijfwijze en weet de spanning goed op te bouwen.

Ik heb genoten van ‘Lafaard!’. 


De auteur:

Sterre Carron is afkomstig uit Antwerpen. Ze studeerde verloskunde en tropische geneeskunde. Sinds haar veertigste ging haar interesse uit naar forensische en ayurvedische wetenschappen.

Hobby's: met de hond wandelen, fietsen, koken, lezen, op restaurant gaan, mijmeren en gezellig keuvelen met vrienden. Omdat ze op latere leeftijd vaststelde dat ze graag rechercheur wilde zijn maar er te oud voor was, creëerde ze een fictief speurdersteam en begon met schrijven. In 2013 debuteerde ze met Mara. Lafaard! werd nummer 20. 

Sterre Carron behoort tot de top van de Nederlandstalige thrillerschrijfsters. Haar boeken worden op internetfora telkens met het hoogste aantal sterren beoordeeld. Dat heeft alles te maken met de wendingen in haar onvoorspelbare plots. Hoofdinspecteur Rani Diaz combineert haar baan met een druk en chaotisch privéleven. Als lezer ben je volop betrokken bij haar privéleven en bij haar pogingen om in iedere nieuwe zaak de puzzel te leggen en de misdaden op te lossen. Telkens weer duiken daarbij nieuwe sporen op. Aan Rani en de lezer om het aantal verdachten te reduceren en de schuldigen aan te wijzen.

Wil je Sterre Carron beter leren kennen en de ontwikkeling van haar boeken volgen? Word dan lid van de Facebookpagina "Sterre Carrons Rani Diaz thrillers".
'Lafaard!' is haar twintigste boek en kan als een standalone gelezen worden!

Lafaard! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Lafaard!
Serie: Rani Diaz thrillers
Auteur: Sterre Carron
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 346 pagina’s
Uitgever: Phoenix Books, maart 2023
ISBN: 9789083307145 
ISBN: 9789083307152 (eBook)
NUR: 330


Met dank aan Phoenix Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Phoenix Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.