woensdag 3 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024: 24 januari tot en met 3 februari

 


De Nationale Voorleesdagen 2024
24 januari tot en met 3 februari

Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait het om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Voorlezen heeft namelijk heel wat voordelen, zoals een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen.

Voorlezen gaat voor!

Help! Een verrassing! van Miriam Bos is gekroond tot Prentenboek van het Jaar 2024: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.
 
De mini-editie van het prentenboek is tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024 voor slechts € 5,75 verkrijgbaar in de boekhandel.


Over de auteur: 

Miriam Bos is een Nederlandse illustrator die in 2022 debuteerde met haar eerste eigen prentenboek Help! Een verrassing! 
Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In juni verschijnt bij Lemniscaat haar tweede prentenboek Cadeautje.
(bron info: Hebban.nl)

NB: Mocht je een grotere uitgave aan willen schaffen, kan dat natuurlijk ook!

Over ‘Help! Een verrassing!’:

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… 
En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. Miriam Bos tekent en schildert een kleurig bos waar je direct zelf rond wilt lopen. Iedere spread lijkt wel een poster. De kleuren spatten van de bladzijden, net als de vriendschap tussen August en Suus. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

‘Help! Een verrassing!’ koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Help! Een verrassing!
Auteur: Miriam Bos
Genre: prentenboeken
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat, februari 2022
ISBN: 9789047713838



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.