zondag 25 januari 2015

Ik las: 'Marconi Park' van Åke Edwardson


Marconi Park

Auteur: Åke Edwardson
Vertaler: Corry van Bree
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna, 2015
ISBN: 978 90 44972 69 6
NUR: 305

Beschrijving:

Het wordt eindelijk lente in Göteborg en naarmate de dagen lengen, verbetert inspecteur Erik Winters humeur. Tot de brute realiteit van alledag daar verandering in brengt.
Het lijk van een man wordt gevonden, een plastic zak over zijn hoofd getrokken. Op zijn lichaam ligt een stuk karton met daarop één enkele hoofdletter, aangebracht met een dikke viltstift.
Daarop volgen meer moorden, en op alle lichamen wordt een letter aangetroffen. Terwijl Winter de woordpuzzel probeert op te lossen, zoekt zijn team koortsachtig naar een verband tussen de slachtoffers – maar dat lijkt er niet te zijn. 

Ik mocht dit boek lezen voor Dizzie.nl.
Dit is wat ik er van vond:

Inspecteur Erik Winter is niet gelukkig. Dat merk je meteen. Het kost hem zelfs moeite om een beetje blij te worden nu de dagen langer worden en de lente in zicht komt. 
Deze moordzaak houdt hem weg bij zijn gezin in Spanje. Bij zijn vrouw Angela, die daar een goede baan heeft en de kinderen die genieten van de Spaanse zon en zee. Daardoor lijkt het alsof deze moordzaak een persoonlijke zaak voor Erik Winter is geworden. Hij blijft als een bloedhond achter de dader jagen. Een zwaarmoedige bloedhond.
'Hij wilde met een glas drinken in bar Ancha zitten. Hij wilde zijn gezin om zich heen hebben terwijl hij leefde. Dit was geen leven.'

Lees mijn recensie verder op Dizzie.nl

Een link naar Said I loved you... But I lied van Michael Bolton.
Een link naar How am I supposed to live without you? van Michael Bolton.

Over de auteur:

Åke Edwardson woont in Göteborg met zijn vrouw en twee dochters. Na zijn studie literatuurwetenschappen begon hij als freelance journalist voor verschillende dagbladen te schrijven. In de jaren tachtig werkte hij een tijd lang als persvoorlichter voor de Verenigde Naties in het Midden-Oosten en sindsdien bezoekt hij dat gebied regelmatig. Åke Edwardson is naast schrijver ook hoogleraar journalistiek aan de universiteit van Göteborg.

Critici roemen Åke Edwardson om zijn intelligente plots, zijn zuivere schrijfstijl, zijn onberispelijke research en zijn levensechte politieprocedures. Bij uitgeverij Signatuur verschenen van Åke Edwardson de titels Dans met een engel, De hemel is een plek op aarde, Roep uit de verte, Een vreemd gezicht, Tot in eeuwigheid, Een ziel van steen en Kamer nr. 10. Sinds 2008 verschenen bij A.W. Bruna de delen 8, 9 en 10 in Edwardsons populaire thrillerreeks rondom inspecteur Erik Winter: Een vlucht vooruit, De laatste Winter en Nog niet dood. Voordat hij aan de Erik Winter-reeks begon, schreef hij twee thrillers met Jonathan Wide in de hoofdrol , Allen die gestorven zijn en Verloren ziel , die intussen ook naar het Nederlands zijn vertaald. Van Edwardsons boeken - die in twintig talen werden vertaald - zijn inmiddels wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

6 opmerkingen:

 1. geweldige auteur en deze staat nog op de lijst om aan te schaffen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De boeken van Åke Edwardson staan ook al op het lijstje -).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie, Hans. Ik kende deze auteur nog niet. Het is een aanwinst, zeker weten :-)

   Verwijderen
 3. Geweldige auteur! Ik lees zijn boeken graag!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.